Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Iunie 2020
Vizualizari: 395
Comentează add

Opera de Stat din Viena planifică 14 concerte până la sfârșitul lunii iunie. Doar o sută de persoane privilegiate vor fi admise în sala de 1.709 locuri.

Opera din Viena se redeschide pentru câte 100 de persoane pe reprezentație

sergiu-stet

 Viena.                            Foto: Arhivă.

Opera de Stat din Viena, închisă de la jumătatea lunii martie, a anunțat miercuri, 3 iunie, că își va relua spectacolele începând de luni, dar cu o audiență redusă la o sută de spectatori pe seară pentru a respecta măsurile în vigoare împotriva epidemiei de coronavirus, transmite RADOR preluând "Le Figaro".

Instituţia muzicală, care și-a încheiat prematur sezonul, planifică 14 concerte până la sfârșitul lunii iunie. Doar o sută de persoane privilegiate vor fi admise în sala de 1.709 locuri, conform reglementărilor privind organizarea de evenimente culturale.

Astfel, Opera din Viena nu va prezenta mari producții din repertoriu, ci mai ales recitaluri și muzică de cameră. Biletele vor fi vândute între 36 și 100 de euro. Programul pentru această sală, care este printre cele mai populare din lume, ar trebui să reia în mod normal din septembrie.

În această lună, cel care este directorul Staatsoper, de zece ani, francezul Dominique Meyer, lasă instituţia în mâinile austriacului Bogdan Roscic, până acum președinte la Sony Classical.

După trei luni de tăcere, primele instituții vieneze unde muzica clasică va răsuna din nou vor fi Musikverein și Konzerthaus. Aceste două unități se redeschid vineri pentru o sută de spectatori per spectacol.
 
La Musikverein, unde este organizat în mod tradițional Concertul de Anul Nou, maestrul Daniel Barenboim va fi la pupitru pentru această sesiune extraordinară.
 
Austria, care a fost printre primele țări, care au slăbit restricțiile luate pentru combaterea coronavirusului, autorizează, de la sfârșitul lunii mai, demonstrațiile culturale în limita a o sută de spectatori.
 
Acest număr va crește la 250, în luna iulie, și apoi la 500 de persoane, în luna august. Sub rezerva precauţiilor sanitare consolidate și a unui acord al guvernului, se pot organiza evenimente, care adună până la o mie de persoane în locuri închise.
 
Opera din Viena programează de obicei 350 de spectacole pe sezon pentru 600.000 de spectatori și contribuie la influența artistică și turistică a capitalei austriece.
 
 

Etichete StaatsoperLe FigarooperăVienaspectacolspectatorisală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live