Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Luni, 19 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Ianuarie 2018
Vizualizari: 645
Comentează add

În replică, preşedintele SUA, Donald Trump, a negat că ar fi făcut comentarii xenofobe şi rasiste la adresa unor ţări africane.

ONU îl acuză pe preşedintele SUA de comentarii "şocante şi rasiste"

sergiu-stet

 

ONU l-a acuzat pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, că a făcut comentarii rasiste, contrare valorilor universale. Acuzaţiile survin după informaţii potrivit cărora Donald Trump ar fi folosit un limbaj obscen pentru a insulta ţari africane, precum şi statele Haiti şi El Salvador.

Corespondentul BBC transmite că preşedintele Trump a negat însă că ar fi utilizat limbajul pentru care a fost acuzat. Nu e prima dată cât Biroul ONU pentru Drepturile Omului îşi exprimă îngrijorarea faţă de politicile preşedintelui Trump, dar criticile formulate vineri, 12 ianuarie, de ONU sunt de o duritate fără precedent.

Comentariile lui Donald Trump - dacă vor fi confirmate - sunt descrise ca fiind "şocante, ruşinoase şi rasiste".

Biroul ONU pentru Drepturile Omului a avertizat că astfel de comentarii "distrug şi au consecinţe serioase, deschizând uşa spre cea mai întunecată faţă a umanităţii, pentru că încurajează xenofobia şi au potenţialul de a distruge vieţile multor oameni". 


Etichete Donald TrumpUNONUNaţiunile Uniterasismxenofobiedeclaraţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live