Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Mai 2021
Vizualizari: 2563
Comentează add

OMS solicită prudență cu privire la eliminarea obligativităţii purtării măştii pentru persoanele vaccinate.

OMS solicită prudență privind eliminarea obligativităţii purtării măştii

florin-lepadatu

Organizația Mondială a Sănătății a comunicat vineri că trebuie luate în considerare condițiile locale dacă autorităţile dintr-o țară intenționează să permită persoanelor vaccinate să nu poarte măști în public.

"În cazul unei țări care dorește să elimine obligativitatea purtării măştii... asta ar trebui făcut doar în contextul analizării atât a intensității transmiterii în zonă, cât și a nivelului de vaccinare", a declarat în cursul unui briefing virtual de la Geneva principalul expert al OMS în situațiile de urgență, Mike Ryan.

Autorităţile sanitare recomandă întotdeauna ca persoanele vaccinate să poarte în continuare mască în mijloacele de transport (avioane, autobuze, trenuri ...), precum şi în aeroporturi şi gări.

Întrebaţi despre această schimbare, experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii nu au comentat direct, subliniind că totul depinde de contextul epidemiologic al fiecărei ţări.

Dar au amintit că vaccinurile nu oferă o protecţie 100% faţă de Covid.

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au anunţat joi că persoanele complet vaccinate nu trebuie să poarte măști în aer liber și ar putea evita purtarea lor în interior în majoritatea locurilor, relatează REUTERS preluată de RADOR.


Etichete exclusiv onlinevirusmascămăşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live