Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Felicia Mocanu

11 Martie 2015
Vizualizari: 1270
Comentează add

Componenţa coşului zilnic sănătos a fost stabilită în conformitate cu recomandările organizaţiei privind alimentaţia şi cuprinde cereale, legume şi brânză.

OMS: O familie îşi poate asigura necesarul zilnic de nutrienţi cu 20 de lei

felicia-mocanu

Foto: Ioan Suciu/arhivă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a calculat că în România, o familie îşi poate asigura necesarul zilnic de nutrienţi cu aproape 20 de lei.

După cum informează reporterul Felicia Mocanu, componenţa coşului zilnic sănătos a fost stabilită în conformitate cu recomandările organizaţiei privind alimentaţia şi cuprinde cereale, legume şi brânză.

Pentru diversificare se pot include fructe, orez şi peşte, urcând costurile până la 26 de lei.

"Mai jos de atât nu se poate"

Reprezentantul OMS pentru România speră ca studiul să fie baza unei strategii pentru sănătate publică, având la bază două principii: respectarea echilibrului caloric şi a aportului de nutrienţi.  

Victor Olsavszky: "Studiul s-a făcut pornind prin hypermarketuri, supermarketuri, pieţe, magazine săteşti, încât la preţurile de acum un an, am văzut ce înseamnă minim şi am ajuns la această cifră, de 19 lei pe zi pentru o familie de patru persoane, doi adulţi şi doi copii.

"Mai jos de atât nu se poate. Ce dorim prin acest lucru este ca împreună cu Ministerul Sănătăţii, bineînţeles, să trecem la o strategie naţională de alimentaţie sănătoasă care să cuprindă şi o schimbare a felului de viaţă, cu timpul, adică să educăm copiii de mici să ştie ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă, să putem introduce la un moment dat intervenţii clare chiar vizavi de stimularea sau de-stimularea unui anumit tip de consum, cum s-a pomenit, de exemplu, reclame la copii, poate renunţăm la ele.

"Aceste sunt măsuri care pot fi puse în cadrul unui plan naţional de nutriţie", a afirmat Victor Olsavszky.


Etichete piaţăalimenteOMSfamilienecesar de nutriențicoşul zilnic sănătos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live