Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

19 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1288
Comentează add

Preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin a încercat să minimalizeze absenţa de la deschiderea Jocurilor Olimpice a unor lideri occidentali.

Olimpiada "nu este o competiţie a politicienilor"

alexandru-beleavski

Preşedintele rus Vladimir Putin. Foto: Arhivă.

Într-un interviu consacrat apropiatelor Jocuri Olimpice de iarnă de la Soci, acordat vineri unor posturi de televiziune ruseşti şi străine şi difuzat integral astăzi, preşedintele Vladimir Putin a minimalizat absenţa de la deschiderea Jocurilor a unor lideri occidentali.

Potrivit acestuia, în cazul anumitor şefi de stat şi de guvern nu există tradiţia participării la asemenea evenimente, în timp ce alţii nu vin din motive de agendă.

Participarea lor ar fi fost însă un bun prilej pentru a comunica şi a discuta anumite lucruri - a mai spus Putin, adăugând totodată că nu doreşte să amestece sportul şi politica. Olimpiada nu este o competiţie a politicienilor - a subliniat liderul de la Kremlin. 

La Jocurile de la Soci, care încep în 7 februarie, şi-au confirmat prezenţa peste 40 de şefi de stat şi de guvern, dar vor fi şi absenţe notabile, în frunte cu cele ale preşedinţilor Statelor Unite, Franţei sau Germaniei.

Deşi motivele invocate nu au fost politice, presa occidentală vede în aceste absenţe un gest de dezacord faţă de politica liderului rus.

Unul dintre cele mai speculate motive este legea care interzice propaganda în rândul minorilor a pedofiliei şi a relaţiilor homosexuale, lege puternic criticată de reprezentanţii minorităţilor sexuale şi o serie de politicieni din Occident.


Etichete Vladimir PutinSociOlimpiadăOlimpiada de la Soci

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live