Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

8 Decembrie 2014
Vizualizari: 1114
Comentează add

Statele Unite îşi propun ca obiectiv prioritar "să creeze fondul social şi economic pentru schimbarea puterii la Moscova", a spus ministrul adjunct de externe, Serghei Riabkov.

Oficial rus: SUA vor să schimbe regimul de la Moscova

alexandru-beleavski-moscova

Kremlin. Foto: wikipedia.org

Statele Unite nu-şi ascund intenţia de a crea condiţiile necesare unei schimbări de regim în Rusia, a afirmat, astăzi, ministrul adjunct de externe, Serghei Riabkov.

Declaraţia a fost făcută în timpul unor audieri în Duma de Stat despre relaţiile ruso-americane.

În pofida scopului declarat, de a pedepsi Rusia şi a obliga să-şi schimbe total politica în problema ucraineană şi politica externă în general, se vede clar că Statele Unite îşi propun ca obiectiv prioritar să creeze fondul social şi economic pentru schimbarea puterii la Moscova, principalul rol în această politică a descurajării revenind sancţiunilor, a declarat Serghei Riabkov, care răspunde în minister de relaţiile cu Statele Unite.

Rusia nu recunoaşte legitimitatea sancţiunilor occidentale şi nu va purta negocieri pentru eliminarea acestora, a subliniat el, adăugând că nu există, însă, nici propuneri în acest sens. Serghei Riabkov a apreciat că sancţiunile americane nu sunt un fenomen temporar, deteriorarea acestora, a spus el, a început cu mult înainte de evenimentele din Ucraina, şi nu din vina Rusiei.

În opinia viceministrului rus de externe, anul acesta, intenţiile Statelor Unite de a rupe de Rusia ţările CSI s-au manifestat cu o nouă intensitate şi într-o formă "deosebit de agresivă".

Rusia, la rândul său, nu va face concesii în problemele pincipiale, dar nu doreşte o confruntare şi este gata să caute, şi va căuta, în relaţiile cu Statele Unite un echilibru de interese acolo unde este posibil, a subliniat viceministrul rus de externe.


Etichete RusiaSUAministruexterneregimDuma de StatMoscovaSerghei RiabkovCSIsanctiuniUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live