Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Claudia Zidaru

12 Martie 2012
Vizualizari: 3050
Comentează add

Interviu cu Eugen Palade, consilier al ministrului educaţiei.

Odată intrat în clasa pregătitoare, "copilul este elev" Odată intrat în clasa pregătitoare, "copilul este elev" - Conține audio

claudia-zidaru

Eugen Palade, consilier al ministrului educaţiei. Foto:Arhivă Agerpres.

Pe măsură ce ideea de clasă pregătitoare se acomodează cu diferitele opinii din spaţiul public, puţin se ştie cu adevărat cum această reformă va influenţa componentele şi cunoştinţele copiilor-elevi.

Programele de educaţie timpurie, devenite parte din educaţia primară, trebuie însă, în primul rând, să răspundă la termen unor standarde pe care în fond fiecare părinte şi le doreşte pentru copilul său.

Eugen Palade, consilier al ministrului educaţiei, spune că "odată intrat în clasa pregătitoare, copilul este elev".

Referitor la cum se face etapa de trecere de la activitatea de grădiniţă la cea de clasă pregătitoare, dacă există etape de acomodare pentru copii, Eugen Palade a precizat că "aceste etape trebuie să existe şi acesta a fost unul dintre motivele înfiinţării clasei pregătitoare, de altfel".

Mai mult, Eugen Palade a declarat că grupa pregătitoare "exista şi înainte vreme la grădiniţă, numai că în această grupă pregătitoare, în primul rând, nu erau cuprinşi toţi copiii de acea vârstă. Circa 80% dintre ei erau cuprinşi în grupa mare pregătitoare. 20% dintre copii intrau direct din familie în clasa I".

De asemenea, Eugen Palade a subliniat că "între aceste două categorii de copii exista o diferenţă majoră, de regulă, în defavoarea copiilor care veneau direct din familie".

Audio: Interviul acordat de Eugen Palade, consilier al ministrului educaţiei.


Etichete Eugen Paladeconsilier al ministrului educaţieiinterviuclasa pregătitoare

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live