Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Octombrie 2016
Vizualizari: 690
Comentează add

Observatorul pentru Balcani şi Caucaz scrie că elimnarea taxei pentru televiziunea şi radioul publice poate duce la cotrolarea politică a celor două instituţii.

Observatorul pentru Balcani şi Caucaz critică eliminarea taxei radio-tv

radiojurnal

 

Publicaţia Observatorul pentru Balcani şi Caucaz Transeuropa scrie că elimnarea taxei pentru televiziunea şi radioul publice poate duce la cotrolarea din punct de vedere politic a celor două instituţii.

Aceeaşi publicaţie atrage atenţia supra modului în care legea care elimină aceste taxe a trecut prin Parlament, fără o analiză de impact.

Autorii articolului mai precizează că finanţarea directă a celor două companii publice de la buget poate aduce atingere transparenţei instituţionale prin dependenţa totală faţă de guvern.

Amintim că mai multe organizaţii neguvernamentale s-au declarat solidare cu asociaţiile media care au atras atenţia în ultimul timp asupra pericolului major reprezentat de eliminarea taxei radio-tv.

În majoritatea ţărilor europene această taxă este sursa de finanţare a serviciilor publice de radio şi televiziune, precum BBC sau Radio France.

Şi în România, taxa a fost principala modalitate de finanţare a posturilor publice de radio şi televiziune de la înfiinţarea lor.    
 


Etichete taxa radio-tvObservatorul pentru Balcani şi Caucaz Transeuropa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live