Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 25 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

29 Aprilie 2016
Vizualizari: 1328
Comentează add

O nouă schemă de zbor va fi implementată de săptămâna viitoare pe Aeroportul Internaţional din Bruxelles.

O nouă schemă de zbor pe Aeroportul din Bruxelles

cerasela-radulescu

Explozii pe aeroportul din Bruxelles, martie 2016. Foto: Arhiva/twitter.com/Samialansi

De săptămâna viitoare, pe Aeroportul Internaţional din Bruxelles, locul atentatelor din 22 martie, va fi aplicată o nouă schemă de zbor.

Va fi limitat numărul de zboruri pe oră şi sunt posibile întârzieri la aterizări şi plecări, după cum anunţă conducerea aeroportului.

Dispozitivele noi de securitate anunţate de autorităţi sunt criticate însă de conducerearea IATA - Asociatia  Internaţionala a Transportatorilor Aerieni, care reuneste peste 250 de companii din toată lumea.

Renovarea aeroportului în urma exploziilor din timpul atentatelor din 22 martie nu s-a încheiat, iar o redeschidere parţială a zonelor afectate va avea loc săptămâna viitoare, după ce va primi autorizaţia instituţiilor abilitate, anunţă conducerea aeroportului.

Noua schemă de zbor, ce se va aplica începând de luni, prevede limitarea la 22 de zboruri pe oră, pentru că în acest moment, în perimetrele temporar amenajate, aeroportul din capitala administrativă a Europei poate primi în holul de plecări doar 18.000 de pasageri pe zi.

Tony Tyler, preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni - IATA, ce reuneşte peste 200 de companii internaţionale, a criticat măsurile de înregistrare temporare luate de autorităţile belgiene în Aeroportul Zaventem.

El spune că spaţiul creat temporar pentru înregistrarea pasagerilor este aglomerat şi poate deveni foarte uşor o ţintă pentru terorişti.

Aceeaşi opinie a reieşit şi în urma unei reuniuni între sindicatele poliţiei, reprezentanţi ai Ministerului de Interne şi experţi israelieni care au venit la Bruxelles.

Aceştia au constatat că în prezent, măsurile de securitate luate provizoriu pun şi mai mult în pericol pasagerii şi în plus, creează cozi interminabile la înregistrare.


Etichete BruxellesAsociatia Internaţionala a Transportatorilor AerieniTony Tyler

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live