Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

14 Septembrie 2015
Vizualizari: 984
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis spune că 4000 de şcoli din România nu au autorizaţie de funcţionare, ceea ce "reprezintă o ruşine naţională", iar acest lucru trebuie rezolvat în 3 ani.

O nouă reformă în învăţământ, "printr-o largă consultare publică"

sorin-solomon

Președintele Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro. 

Preşedintele Klaus Iohannis spune că 4 mii de şcoli din România nu au autorizaţie de funcţionare, în principal sanitară, ceea ce reprezintă "o ruşine naţională".

"În România sunt aproximativ 20 de mii de clădiri unde funcţionează unităţi şcolare şi 4.000 din acestea nu sunt potrivite. Este foarte mult, marea majoritate, peste 80%, nu această autorizaţie fiindcă fie nu au apă curentă, fie nu sunt racordate la canalizare, fie nu au niciuna, nici alta, este o ruşine naţională. În acest context lansez guvenrului o provocare. Cred că este posibil să avem un plan pe trei ani care să duca la rezolvarea acetei chestiuni. Cred că este posibil ca până în toamna anului 2018, când vom serba un centenar de Românie modernă, să avem o România modernă şi în şcoli", a spus Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă.

Preşedintele a arătat că toate aceste neregului "duc la ideea nevoii unei reforme, dar reforme s-au tot făcut"."

ropun să începem, printr-o largă consultare publică, o  nouă reformă în învăţământ. O largă consultare publică înseamnă că îi invit pe toţi cei interesaţi şi implicat să participe la această consultare -  şi societatea civilă şi sindicatele şi asociaţiile profesionale şi instituţiile centrale şi judeţene care se ocupă de şcoli, evident universităţile", a mai spus Klaus Iohannis.

 

Etichete Preşedintele Klaus Iohanniselevilegea educațieidezbateri publiceautorizaţiefuncţionaresanitară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live