Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Europa, grupa A: CFR Cluj – TSKA Sofia - CONTINUARE Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

18 Noiembrie 2018
Vizualizari: 807
Comentează add

Proiectul se va desfăşura în perioada noiembrie 2018 – decembrie 2019, în oraşele Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Suceava, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Constanţa

O caravană prin nouă oraşe din ţară, pentru bolnavii de hemofilie

marilena-francu

 

Bolnavii de hemofilie vor avea şansa la o viaţă mai bună, prin intermediul unei caravane care a pornit pe 17 noiembrie, la drum din Capitală.

Proiectul va da ocazia la întâlniri şi discuţii între pacienţi, aparţinători, medici şi specialişti, pentru o mai bună gestionare a acestei afecţiuni.

Asociaţiile de pacienţi cu hemofilie s-au unit pentru a porni împreună în acest sfârşit de săptămână cu o caravană prin nouă oraşe din ţară. Proiectul se va derula pe parcursul unui an, astfel încât caravana va porni de la Bucureşti şi va avea ca punct terminus Timişoara, a declarat pentru postul nostru de radio coordonatorul proiectului, Valentin Brabete. 

Valentin Brabete: "Ce îşi propune ea este să ajungem la cât mai mulţi pacienţi din ţară, din regiuni în care poate nu am ajuns până acum, pacienţi cu care nu am luat contact direct, tocmai pentru a-i informa şi pe ei, să le povestim despre tratament, care sunt noile standarde de tratament, cum ar trebui de fapt, poate, să se trateze.

Peste tot unde vom merge vom căuta să avem lângă noi alături medicul din zonă, tocmai pentru ca toată partea aceasta de educaţie să vină cu avizul medicului". 

Hemofilia este o boală ereditară, caracterizată prin lipsa unor factori de coagulare din sânge, ce poate provoca sângerări prelungite, dar cu un tratament adecvat, care asigură suplimetarea factorului de coagulare prin administrare intravenoasă, pacienţii pot duce o viată normală.


Etichete hemofiliecaravanaValentin Brabetecoagular

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live