Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Februarie 2020
Vizualizari: 343
Comentează add

Românul depistat pozitiv cu noul coronavirus este internat pentru tratament într-un spital de specialitate din Japonia.

Nu există niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus în România

florin-lepadatu

 

Românul depistat pozitiv cu noul coronavirus este internat pentru tratament într-un spital de specialitate din Japonia.

El este unul dintre cei 15 membri ai echipajului de pe nava de croazieră "Diamond Princess", aflată în carantină în portul Yokohama.

Pe o altă navă de croazieră, aflată într-un port din Cambodgia, sunt 17 români, pentru ei, evaluarea medicală fiind în curs.

Reporter Cătălina Creţu: "Ministerul de Externe anunţă că menţine în permanenţă legătura cu cetăţeanul român infectat cu noul coronavirus, precum şi cu ceilalţi 17 români aflaţi pe nava din Japonia.

Bărbatul care s-a îmbolnăvit a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii.

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, spune că nu sunt circumstanţe speciale, ci aşa este procedura, ca el să fie transportat la spital.

Alexandru Rafila: "Este internat într-un spital specializat din Japonia, atât pentru tratament, pe de o parte, cât şi pentru izolare de restul pasagerilor sau echipajului, pentru că aceasta este măsura tipică de prevenire a transmiterii - persoanele infectate sunt scoase din colectivitate şi sunt îngrijite în mod separat."

În ceea ce priveşte nava de croazieră "Westerdam", aflată într-un port din Cambodgia, Consulatul General al României la Hong Kong a obţinut confirmarea că la bordul vasului se află 17 cetăţeni români - nouă pasageri şi opt membri ai echipajului.

Evaluarea medicală a acestora este în derulare, nefiind confirmate până acum cazuri de infecţie cu coronavirus, precizează Ministerul Român de Externe.

Între timp, la Bucureşti, autorităţile dau asigurări că nu există niciun caz de îmbolnăvire cu acest virus în România.

Ministrul sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că ultima suspiciune, în cazul pacientului de la Reşiţa, a fost infirmată.

El a spus că în ţară există capacitatea de diagnostic, iar pe lângă Bucureşti se intenţionează instituirea a încă trei locuri unde să se poată face analizele necesare.

Victor Costache: "Avem capacitate de diagnostic în România, în Bucureşti şi până la sfârşitul săptămânii, încă alte trei centre din ţară.

De asemenea, am instituit, pentru prima dată, măsurile de carantină."

Ministrul finanţelor a anunţat, la rândul său, că au fost alocaţi din fondul de rezervă banii pentru achiziţionarea termoscannerelor cu care să fie dotate aeroporturile din ţară."


Etichete virus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live