Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Iunie 2022
Vizualizari: 573
Comentează add

Directorul general al ANPC avertizează consumatorii să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate în perioadele caniculare.

"Nu cumpăraţi produse alimentare din locuri neautorizate ”

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - "Nu cumpăraţi produse alimentare din locuri neautorizate în perioadele caniculare, întrucât astfel de comercianți nu au posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare. Riscați astfel să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur, care poate să vă afecteze sănătatea", avertizează într-o postare pe Facebook directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel.

Perioada cu temperaturi ridicate determină un consum mai mare de lichide: apă minerală naturală, apă de masă, sucuri de fructe, băuturi răcoritoare.

La achiziționarea acestora, consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită asupra modului de depozitare și de expunere, având în vedere că acțiunea directă a razelor solare conduce la deteriorarea caracteristicilor produselor, mai recomandă oficialul.

ANPC atrage atenția și asupra legumelor și fructelor comercializate în piețe, în spații deschise, unde temperatura mediului ambiant, foarte ridicată, conduce la deshidratare și alterare a acestora.


Etichete piaţăpieţelegumefructe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live