Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Cîrnu

20 Iulie 2022
Vizualizari: 1497
Comentează add

Ajuns deja la a treia generație, SUV-ul se impune de la prima vedere prin simplitate, rafinament și calitatea materialelor.

Noul Range Rover Sport in Romania

catalin-cirnu

  Foto: Cătălin Cîrnu 

Luxul și tehnologiade ultimă oră sunt principalele atuuri ale SUV-ului performant de lux din gama Land Rover, o mașinăcu aspect fluid dar musculos pe care fanii mărcii o așteptau de ceva vreme. În Româniase vânduseră până astăzi aproape 1.900 de unități, un număr remarcabil dacă neraportăm și la prețul semnificativ ce se apropie de 100.000 de euro. Tocmai deaceea, România se află printre puține țări unde s-a lansat oficial noul RangeRover Sport, care are concurență serioasă în producătorii germani Audi, BMW șiMercedes. Ajuns deja la a treia generație, SUV-ul se impune de la prima vedere prin simplitate, rafinament și calitatea materialelor.

 
 
Bolidul este dotat cu tracțiune integrală Inteligentă ce oferă soluțiișoferului pentru toate tipurile de teren, inclusiv în condiții de off-road.Modelul expus în momentul lansării de la București era de culoare roșu închis,fiind echipat cu un propulsor diesel de 3 litri 250CP MHEV (mild hybrid). Cunoaștem ce înseamnă aceastătehnologie. Motorulconventional cu combustie interna este asistat de un motor electric. La vitezemici sau la staționare, motorul cu combustie internă se poate opri singur, iargeneratorul îl repornește când este necesar. Bateria Li-Ion separată sereîncarcă automat de frânarea regenerativă în timpul deplasarii în pantă și al frânării.Nu este necesară conectarea bateriei la o sursă de alimentare.
 
 
Interiorul noului Range Rover Sport frapează. Ai scaune sport tapițate în piele care oferă confort si stabilitate în viraje.Ornamentele cromate împânzesc habitaclul, iar panoul de bord, expresie cazonăîn anul 2022, este sub forma unei tablete touchscreen de ultimă generație.
 
 
Până la sesiunea de teste, mergem pe mâna oficialilor, care au mai dezvăluit că înviitorul apropiat vor fi disponibile si două versiuni de motorizări plug-inhybrid, cu o autonomie complet electrică de până la 113 km. Doritorii vor putea alegeîntre motorizarea 3.0 l diesel MHEV de 250CP, 300CP și 350CP și motorizarea 3.0l benzină mild hybrid de 400CP. De asemenea, aptitudinile sportive ale noului Range Rover Sport vor fi evidente odată cu motorizarea de 4.4 l V8 benzină cu 530CP,care atinge 0-100 km/h în doar 4,5 secunde. Iar peste 2 ani, în 2024, fanii mașinilor verzi se vor putea bucura de o versiune pur electrică, nimic întâmplător întrucât viitorul automobilelor ce vor fi vânduteîn Europa este o certitudine după reglementările impuse de Comisia europeană și de tendințele afișate pe piață de profil de toți marii constructori.
 

Etichete SUVMașina Luniilansare autoRange Rover

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live