Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Octombrie 2020
Vizualizari: 344
Comentează add

Noul primar general al capitalei, Nicușor Dan, a depus astăzi jurământul de învestitură, după constituirea Consiliului General al Municipiului București.

Noul primar al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a depus jurământul

florin-lepadatu

Noul primar general al capitalei, Nicușor Dan, a depus astăzi jurământul de învestitură, după constituirea Consiliului General al Municipiului București.

El a promis o bună colaborare în folosul comunității şi a făcut un apel către tinerii absolvenți de universitate, să vină în administrația publică. Nicușor Dan a transmis un mesaj de încredere cetățenilor Capitalei.

Nicusor Dan: „Bucureştiul are o perspectivă extraordinară și nu putem să nu reușim, însă pe termen foarte scurt cer bucureștenilor răbdare și solidaritate, pentru că sunt niște probleme grave și urgente cu care ne confruntăm, suntem într-o criză sanitară, avem o criză a termoficării și avem o criză financiară la nivelul municipalității, răbdare și le vom rezolva. În ceea ce privește criza sanitară, reiau solicitarea pe care o să o fac de câte ori am ocazia public: purtați mască, ascultați recomandările specialiștilor, evitați aglomerațiile. Suntem o comunitate și este în responsabilitatea noastră să trecem prin această pandemie. Am făcut o promisiune, o să mi-o țin în continuare: vom deschide ușa mare a Primăriei, dar amân acest moment. În prima zi în care Bucureștiul va avea mai puțin de 100 de oameni care se vor îmbolnăvi de coronavirus, vom deschide ușa mare a Primăriei în acea zi.”

Prezent la ceremonia de învestitură premierul Ludovic Orban a dat asigurări că va sprijini toate proiectele inițiate de primarul general.

Ludovic Orban: „Chiar astăzi s-a emis autorizaţia şi ordinul de începere a lucrărilor pe toţi cei 17 kilometri de pe tronsonul II de pe Autostrada de Centură a Municipiului Bucureşti. Ne-am propus ca până la sfâşitul anului să înceapă lucrările pe toate cele trei tronsoane de Autostrada de Centură a Bucureştiului din zona de sud, astfel, într-un timp cât mai scurt, să reuşim construcţia autostrăzii. Cred că Bucureştiul este singura capitală din Uniunea Europeană care nu are autostradă de centură. De asemenea, aseară, am dezbătut şi aprobat în Guvern un memorandum pentru reabilitarea a 106 kilometri de reţea primară din cei 946 de kilometri, un contract în valoarede 278 de milioane de euro, care are ca rezultat reducerea pierderilor cu şase procente.”

Premierul i-a cerut lui Nicuşor Dan să înceapă un audit financiar la Primăria Capitalei. În primele întâlniri programate astăzi, noul primar are discuţii cu şefii de direcţii şi din instituţiile subordonate municipalităţii, cu privire la situaţia juridică şi financiară, de asemenea, cu factorii de decizie în domeniul crizei sanitare, ne-a informat reporterul Radio România Actualităţi, Atena Teognoste.


Etichete juramantinvestituranicusor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live