Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

25 Mai 2020
Vizualizari: 365
Comentează add

Normele privind purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise

mihaela-mihai

    Foto: Grupul de Comunicare Strategică.

La sfârșitul acestei săptămâni au fost publicate în Monitorul Oficial mai multe ordine de ministru cu măsuri impuse în perioada stării de alertă specifice pentru diverse domenii de activitate.
 
Au apărut modificări la normele privind purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise, cu reducerea categoriilor ce pot fi exceptate de la această obligație. Reporter: Mihaela Mihai.
 
Reporter: Sunt doar șase situații în care pot fi aplicate scutiri de la purtarea măştii de protecție: dacă este vorba de persoane care suferă de boli ce le afectează capacitatea de oxigenare, la serviciu doar dacă angajatul este singur în birou sau în cazul în care activitatea pe care o desfășoară este intensă, ori în condiții solicitante, ca temperaturi ridicate sau umiditate crescută. Excepție mai pot face prezentatorii TV și invitații lor, cu condiția să păstreze o distanță între ei de 3 m.
 
Cu aceeași condiție pot fi scutiţi și vorbitorii în public în spații închise cu cel mult 16 persoane.
 
Nici copiii cu vârste până la cinci ani nu sunt obligați să poarte mască. La intrarea în spațiile publice închise se face triajul epidemiologic cu observarea eventualelor semne de îmbolnăvire și cu măsurarea temperaturii.
 
În Monitorul Oficial au fost publicate și măsurile ce trebuie aplicate în fiecare mijloc de transport în parte, cu norme generale de protecție individuală, dezinfecție și limitarea contactului direct.
 
De asemenea, sunt ordine ce vizează eliberarea concediilor medicale prin mijloace electronice sau accesul în lăcașurile de cult cu respectarea distanțării sociale.
 
(PH)

Etichete masca de protectivenorme(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live