Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

21 Decembrie 2012
Vizualizari: 1315
Comentează add

Zeci de mii de locuinţe au rămas fără electricitate şi fără căldură după ce rafalele de vânt, care ajungeau până la 80 de kilometri pe oră, au pus la pâmânt mai mulţi copaci.

Nordul şi centrul SUA, lovite de o furtună de zăpadă

paul-poterasi

Un locuitor al statului Iowa îşi dezăpezeşte maşina. Foto: Reuters.

Statelor din Midwest, nordul şi centrul SUA au fost lovite joi de o furtună de zăpadă, iar potrivit bilanţurilor, cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa pe drumurile blocate în ajunul vacanţei de Crăciun, transmite AFP.

De asemenea, sute de zboruri au fost anulate.

Persoana a murit într-un ambuteiaj de 25 de autoturisme pe o autostradă importantă din Iowa (centru) din cauza condiţiilor foarte slabe de vizibilitate care au împiedicat conducătorii auto să vadă în faţa lor camioanele care încetiniseră.

În regiunile din Iowa, Wisconsin şi Minnesota (nord) s-a aşternut un strat de peste 30 de centimetri de zăpadă, iar serviciile de meteorologie anunţă că ninsorile vor scădea gradual pe măsură ce furtuna trece.

Nămeţi de până la 120 de centrimetri înălţime s-au format în unele locuri în timp ce vizibilitatea este aproape de zero.

Zeci de mii de locuinţe au rămas fără electricitate şi fără căldură după ce rafalele de vânt, care ajungeau până la 80 de kilometri pe oră, au pus la pământ copacii şi liniile de electricitate.

"Călătoritul va deveni periculos şi riscaţi să rămâneţi blocaţi" în timp ce serviciile de urgenţă şi de salvare "ar putea să nu funcţioneze atunci când va fi apogeul furtunii", care trece peste Chicago la ora locală 15:00, a prevenit serviciul de meteorologie.

O companie energetică locală a precizat că peste 40.000 de locuinţe şi afaceri erau fără electricitate în Iowa, în timp ce aproape 30 de centrimetri de zăpadă au căzut peste capitala Des Moines.

Stare de urgenţă în Wisconsin

Guvernatorul din Wisconsin, Scott Walker, a declarat stare de urgenţă şi a chemat Garda naţională pentru ca "Wisconsin să fie pregătit pentru orice eventualitate în timpul furtunii".

Soldaţi au fost poziţionaţi pentru a preveni blocarea şoferilor pe drumuri.

Alerte de viscol au fost emise pentru Nebraska, Missouri şi Illinois în timp de Michigan, Indiana şi Ohio se pregătesc pentru sosirea furtunii în zona Marilor Lacuri.

Peste 400 de zboruri au fost anulate şi întârzierile zborurilor pot atinge patru ore pe aeroportul O'Hare din Chicago, unul dintre cele mai aglomerate din lume.

De asemenea 124 de zboruri au fost anulate pe cel de-al doilea aeroport al oraşului, Midway.

Aceste întârzieri şi anulări de zboruri ar putea avea urmări în întreaga ţară, mai ales asupra călătorilor care trebuie să schimbe la Chicago sau sunt doar în tranzit.


Etichete SUAfurtunăvremezăpadăambuteiajviscol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live