Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Sasu

9 Februarie 2022
Vizualizari: 1344
Comentează add

Western-ul "The power of the dog" (Puterea câinelui), difuzat de Netflix, se află în fruntea nominalizărilor la premiile Oscar.

Nominalizările la premiile Oscar 2022

ciprian-sasu

Foto: AP/Agerpres.

Realizator: Constanţa Comănici - Western-ul "The power of the dog" (Puterea câinelui), difuzat de Netflix, se află în fruntea nominalizărilor la premiile Oscar. Cunoscutele distincții ale Academiei Americane de Film vor fi decernate pe 27 martie. Realizatorul nostru Ciprian Sasu ştie mai multe despre şansele celor care au intrat în cursa pentru Oscar.

Reporter: 23 de categorii de trofee vor fi acordate la sfârșitul lunii martie. Actorii americani Leslie Jordan și Tracee Ellis Ross au anunțat nominalizările prin intermediul unui streaming video. 
Anul acesta au fost nominalizată doar 276 de pelicule, cele mai puține din ultimii 10 ani. La ediția de anul acesta nu pot participa decât filmele lansate între 1 martie și 31 decembrie 2021, iar Academia a menținut modificarea excepțională în regulamentul său, introdusă anul trecut, pentru a admite în competiție şi filmele care au fost lansate doar în streaming și nu au fost prezentate în cinematografe, cu condiția să fi avut programată lansarea pe mările ecrane, dar care nu a fost posibilă din cauza pandemiei.
"The power of the dog" (Puterea câinelui) are cele mai mari şanse de a câştiga cel puţin un Oscar, având 12 nominalizări. Pe lista de anul acesta se mai află "Poveste din cartierul de Vest, "Dune" sau "Belfast". 
La categoria 'Cel mai bun actor' se bat: Benedict Cumberbatch, care interpretează rolul principal în acest western, Javier Bardem, Andrew Garfield, Will Smith şi Denzel Washington.
Pentru trofeul care se acordă 'celei mai bune actrițe' concurează: Jessica Chastain, Olivia Colman, Penelope Cruz, Nicole Kidman, şi Kristen Stewart.


Etichete (ii)oscarnominalizariThe power of the dog

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live