Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Decembrie 2018
Vizualizari: 586
Comentează add

Camera de Comerţ şi Industrie a României consideră că noile măsuri de supraimpozitare constituie o lovitură gravă la adresa stabilităţii economice a ţării.

Noile taxe anunţate de executiv îngrijorează mediul de afaceri

radiojurnal

 Foto: bvb.ro

Mai mulţi reprezentanţi ai mediului economic au atras atenţia asupra efectelor negative pe care estimează că le vor avea noile taxe anunţate de executiv pentru anul viitor.

Piaţa de capital locală a intrat într-o zonă care poate pune în pericol perspectivele de dezvoltare viitoare, incluzând aici şi o eventuală promovare a Bursei la statutul de piaţă emergentă, se arată într-un comunicat al Bursei de Valori Bucureşti.

Instituţia subliniază că a luat notă de efectele negative reflectate în scăderi importante ale indicilor bursieri, ca urmare a proiectului de ordonanţă de urgenţă anunţat de Guvern. Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere puternică şedinţa de astăzi, iar tendinţa a continuat. Pierderi importante - între 10 şi 20 de procente - au înregistrat acţiunile băncilor şi cele ale companiilor din sectorul energetic şi al utilităţilor.

Şi investitorii străini se arată îngrijoraţi de efectele modificărilor anunţate de Guvern. Camera de Comerţ Americană în România solicită retragerea imediată a proiectului de ordonanţă de urgenţă privind noile măsuri fiscale.

Reprezentanţii investitorilor americani afirmă într-un comunicat că măsurile propuse, precum şi maniera de adoptare a acestora sunt: " lipsite de responsabilitate şi chibzuinţă şi induc un haos generalizat în economia românească, fapt confirmat de primele reacţii pe piaţa de capital, care indică o erodare rapidă a încrederii investitorilor, în numai câteva ore de la anunţarea acestui act normativ".

Camera de Comerţ şi Industrie a României consideră că noile măsuri de supraimpozitare constituie o lovitură gravă la adresa stabilităţii economice a ţării, cu efecte puternic negative asupra companiilor, atât de stat, cât şi private, dar şi asupra planurilor de investiţii.


Etichete lăcomieguvernViorica DăncilăEugen Teodorovicitaxebursăindustrieafaceribusiness

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live