Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

15 Decembrie 2016
Vizualizari: 863
Comentează add

Octacii de la Vulcan şi Lonea au cerut să li se acorde tichetele de masă şi prima de Crăciun la care au dreptul

Noi proteste ale minerilor din Valea Jiului

ilie-pintea

  Mineri la ieşire din mina Uricani       Foto: radioresita.ro.

Minerii de la minele Vulcan şi Lonea nu au mai vrut sã coboare astăzi în minã, fiind nemulţumiţi de neacordarea tichetelor pentru aceastã lunã şi de faptul cã negocierea primei de Crãciun, prevãzutã în contractul colectiv de muncã, a fost tergiversatã de administraţie.

Corespondentul RRA Ilie Pintea transmite că, într-un final, minerii au acceptat să intre, totuşi, în mină după ce au avut un dialog cu administraţia. În cele din urmã, minerilor li s-a promis cã, dacã va intra în insolvenţã Complexul  Energetic Hunedoara pe 19 decembrie, când a fost stabilit termenul de către tribunal, atunci vor fi achiziţionate şi tichetele şi vor fi acordate şi drepturile de Crăciun, prevãzute în contractul colectiv de muncã.

Dacă, însã, instanţa nu va decide intrarea în insolvenþã a complexului, atunci s-ar putea ca minerii sã nu primească nici mãcar avansul pe această lună.

La minele din Valea Jiului situaţia este tensionată din cauza incertitudinilor, legate de drepturile salariale, cu care se confruntă angajaţii. O altã nemulţumire este legatã de banii pe care trebuie sã-i primeascã cei 800 de oameni disponibilizaţi în luna septembrie de la minele din Valea Jiului şi de la cele douã termocentrale.


Etichete Complexul Energetic Hunedoaraprotestele minerilorVulcan şi Loneaticheteprima de Crăciundrepturi salariale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live