Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

6 Iulie 2020
Vizualizari: 201
Comentează add

În regiunea italiană Veneto au fost introduse noi măsuri restrictive pentru reducerea impactului pandemiei de COVID-19.

Noi măsuri restrictive în regiunea italiană Veneto #Covid-19

radio-romania-actualitati

Foto arhivă

În regiunea italiană Veneto au fost introduse, astăzi, noi măsuri restrictive pentru reducerea impactului pandemiei de COVID-19, printre ele figurând efectuarea testului de diagnosticare a infectării cu noul coronavirus a tuturor cetățenilor care revin în teritoriu, după o călătorie în străinătate. Potrivit corespondentei RRA, Elena Postelnicu, măsurile sunt valabile până la 31 iulie.


Corespondenţă din Roma - Reporter: Elena Postelnicu - Noutățile introduse astăzi prin ordonanța semnată de guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia, se referă în primul rând la reducerea riscului extinderii unui așa-zis virus din import, adus din alte țări de călători.

Astfel, este obligatorie efectuarea testelor de diagnosticare a coronavirusului pentru toți lucrătorii care revin din anumite state europene, printre care și Serbia, România și Republica Moldova. În cazul îngrijitoarelor, dacă familiile la care femeile lucrează nu solicită efectuarea celor două teste obligatorii, riscă să fie amendate cu 1.000 de euro.

Cine iese din carantină, pozitiv fiind, va fi semnalat autorităților judiciare și riscă închisoarea pentru cel puțin 10 ani, pe lângă aplicarea unor amenzi de câteva mii de euro, a mai anunțat guvernatorul regiunii Veneto, LucaZaia.


Luca Zaia: Adevărata noastră preocupare aici, în Veneto, unde oricum în prezent există o situație liniștită, sunt virușii importați. Am avut exemplul acelui om de afaceri, care a infectat cinci-șase persoane, după ce a revenit din Serbia. Avem și alte grupuri de infecție, așa cum este de exemplu cel din Moldova, cu îngrijitoarele moldovence. În prezent dorim să avem un control din punct de vedere sanitar asupra tuturor și chiar a rezidenților din Veneto, care merg în străinătate pentru muncă sau de necesitate și care, când revin, pot să aducă virusul luat din ţara în care s-au deplasat


Etichete italiavenetocoronavirus(RS)restrictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live