Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laurenţiu Văduva

1 Aprilie 2020
Vizualizari: 228
Comentează add

Comisia Europeană alocă noi fonduri pentru sprijinirea operațiunilor de repatriere a cetățenilor europeni.

Noi fonduri comunitare pentru repatrieri

laurentiu-vaduva

Comisia Europeană alocă noi fonduri pentru sprijinirea operațiunilor de repatriere a cetățenilor europeni, dar și pentru suplimentarea bugetului rezervei de echipamente medicale.

În total, propunerea Comisiei prevede alocarea a 75 de milioane de euro pentru care este avută în vedere o rectificare bugetară, Comisarul Iohanne Hahn, responsabil cu bugetul Uniunii, a catalogat măsură drepturi exemplu de solidaritate și cooperare europeană.

Comisarul pentru gestionarea crizelor a declarat că întoarcerea în siguranță acasă a cetățenilor europeni este prioritară, iar Centrul de Răspuns pentru Situații de Urgență al Uniunii Europene lucrează 24 de ore din 24 cu statele membre pentru a răspunde cererilor.

De la începutul epidemiei au fost repatriate în Europa peste 2.300 de persoane din China, Japonia, Statele Unite, Maroc, Tunisia, Georgia Filipine și Capul Verde. Alte peste 80 de zboruri de repatriere sunt prevăzute în zilele următoare.

În cadrul Mecanismului de Protecție Civilă, Uniunea Europeană contribuie la costurile acestor zboruri pe baza principiului solidarității.

Tot la propunerea Comisiei, bugetul total al primei rezerve de echipamente medicale pentru ventilatoare, măști de protecție și materiale medicale esențiale va fi majorat la 80 de milioane de euro.

Proiectul de buget rectificativ mai prevede alocarea unei asistențe de 350 de milioane de euro Greciei pentru gestionarea migrației, alocarea a 3,6 milioane de euro Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor pentru a mări capacitatea de identificare, evaluare și comunicare a amenințărilor cauzate de bolile transmisibile și în special pentru a-i spori capacitatea de expertiză în contextul crizei cauzate de coronavirus.

Un ajutor de 100 de milioane de euro va fi alocat Albaniei pentru a sprijini această țară să se refacă după cutremurul devastator din 26 noiembrie 2019; 3,3 milioane de euro vor fi folosiți pentru consolidarea bugetului pe anul 2020 al Parchetului European. Aceste fonduri vor permite instituției să recruteze mai rapid personal calificat și să achiziționeze echipamente IT pentru a începe lucrul la primele cazuri.

Parlamentul European și Consiliul sunt invitate să apropie modificările bugetare cât mai repede posibil, pentru a se asigura că fondurile pot ajunge acolo unde este cel mai urgent nevoie de ele.


Etichete (ii)fondurirepatriere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live