Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

9 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1076
Comentează add

Se introduc rubrici noi cu date tehnice suplimentare.

Noi cărți de identitate pentru autovehicule de la 1 iulie

alex-lancuzov

Foto: Arhivă.

Registrul Auto Român va elibera de la 1 iulie cărți de identitate pentru autovehicule cu format modificat și mai multe rubrici față de modelul actual.

Ministerul Transporturilor motivează această schimbare de format și conținut prin necesitatea armonizării cu structura certificatului de înmatriculare și necesitatea unor date tehnice suplimentare utile înmatriculării :,, pentru facilitarea preluării informaţiilor de către autorităţile de înmatriculare din cartea de identitate a vehiculului, numerotarea şi denumirea unor rubrici din aceasta a fost armonizată cu cele prevăzute în certificatul de înmatriculare “ se arată în nota de fundamentare publicată pe pagina de internet a ministerului de resort.

Astfel, în noile cărți de identitate pentru autovehicule se introduc elemente noi de securizare, rubrici referitoare la propulsie, motor electric, emisii CO 2, suspensii față-spate, raport putere-masă numai pentru motociclete,turație și norma europeană de poluare iar rubricile care conțin informații despre mașină vor fi traduse în limba engleză. 

Eliberarea cărţilor de identitate conforme cu modelul stabilit prin ordinul MT se va face după epuizarea cărţilor de identitate care se află în stoc la data intrării în vigoare a respectivului ordin.

Cărţile de identitate eliberate până la data  intrării în vigoare a noii reglementări, precum şi cele eliberate până la epuizarea stocului existent rămân valabile, mai arată Ministerul Transporturilor.


Etichete Noi cărți de identitate pentru autovehicule de la 1 iulieministerul transporturilorrar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live