Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Corneliu Rusnac, Radio Chişinău

19 August 2016
Vizualizari: 1441
Comentează add

În regiunea transnistreană se desfăşoară noi exerciţii militare la care participă unităţi de infanterie mecanizată aflate în subordinea regimului separatist de la Tiraspol.

Noi aplicaţii militare în regiunea separatistă transnistreană

corneliu-rusnac-radio-chisinau

Foto: radiochisinau.md.

Noi aplicaţii militare au loc în regiunea separatistă transnistreană din estul Republicii Moldova, la doar o zi după ce ataşatul militar al Federaţiei Ruse a fost convocat la Ministerul Apărării de la Chişinău.

Diplomatului i s-a reproşat că trupele ruse staţionate acolo participă la manevre comune cu militarii transnistreni, ceea ce ar sfida mecanismele de menţinere a păcii din regiune.

În regiunea transnistreană se desfăşoară noi exerciţii militare la care participă unităţi de infanterie mecanizată aflate în subordinea regimului separatist de la Tiraspol.

Conform scenariului acestor manevre, trupele transnistrene resping atacul unui inamic imaginar care ar fi încălcat graniţa autoproclamatei republici.

Un grup de asalt a exersat şi un contraatac într-o localitate care ar fi fost ocupată de inamic, transmite agenţia oficială de la Tiraspol, Novostipmr.

În ultimele trei săptămâni în Transnistria au mai avut loc două exerciţii militare de amploare la care au participat şi trupele ruse dislocate în Transnistria.

Ministerul de Externe de la Chişinău a criticat dur participarea trupelor ruse la aceste exerciţii militare, alături de unităţile din subordinea Tiraspolului şi a cerut explicaţii Ambasadei Ruse din Republica Moldova.

Totodată, ataşatul militar Igor Dobnii a fost convocat la Ministerul Apărării.

Reprezentaţii Chişinăului au declarat că astfel de acţiuni contravin acordului de reglementare paşnică a conflictului transnistrean semnat cu Moscova, potrivit căruia unităţile ruse trebuie să respecte neutralitatea.

Ataşatul militar rus a declarat că reprezentanţii Ministerului Apărării de la Moscova au fost informaţi despre situaţia ce s-a creat, dar că nu a primit încă un răspuns oficial.


Etichete republica moldovaaplicatii militaretransnistriarusiaministerul aprarii chisinauforte separatistetiraspolmoscovaatasat militar rus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live