Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

13 Iunie 2021
Vizualizari: 1349
Comentează add

La etajul doi, vizitatorii au putut urmări în format video proiectul de reconstrucție în realitate virtuală a Muzeului Simu, demolat în perioada comunistă.

Noaptea Muzeelor la Primăria Capitalei

catalin-radu

Foto: Cătălin Radu.

Sute de bucureștinii au putut vizita aseară, pentru prima dată, interiorul clădirii Primăriei Municipiului București. Aceasta a fost deschisă până la ora 24:00, cu ocazia evenimentului "Noaptea Europeană a Muzeelor". Reporterul RRA Cătălin Radu s-a aflat și el în primul grup de vizitatori.


Reporter: Încă înainte de ora 18:00 bucureștenii s-au așezat la coadă să viziteze clădirea Primăriei, construită între anii 1906-1910, de arhitectul Petre Antonescu.

Turul fiecărui grup de vizitatori a durat aproximativ 30 de minute și au putut vedea două expoziții amenajate, una la parter intitulată "Uranus acum", despre cartierul care a fost demolat în perioada comunistă, iar o alta la etajul întâi dedicată arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat multe clădiri simbolul din București, dar și Arcul de Triumf.

La etajul doi, vizitatorii au putut urmări în format video proiectul de reconstrucție în realitate virtuală a Muzeului Simu, demolat în perioada comunistă.

Sunteți prima vizitatoare aici, la Primăria Capitalei, deși plouă afară, de ce ați ținut să veniți aici?


-: Pentru că din luna ianuarie și din cauza pandemiei mi-am propus să văd tot ce e posibil în București: muzee, case memoriale, palate.


Reporter: Am văzut că ați făcut poze.


-: Cupola se vede foarte frumos, mai ales de jos, de la parter.


-: Nu cred că seamănă foarte mult cu alte clădiri istorice din București, e o combinație între modern și cumva mai vechi, e o îmbinare foarte armonioasă.


Reporter: Organizatorii spun că este posibil ca și în weekendul viitor bucureștenii să poate vizita clădirea Primăriei, dar și expozițiile amenajate.

(RS)


Etichete Noaptea MuzeelorPrimăria Capitalei(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live