Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mariana Vasilache, Radio Chişinău

14 Ianuarie 2016
Vizualizari: 922
Comentează add

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a respins propunerea privind desemnarea lui Vlad Plahotniuc pentru funcţia de prim-ministru.

Nicolae Timofti respinge premierul propus de majoritatea de la Chişinău

mariana-vasilache-radio-chisinau

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Foto: radiochisinau.md.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a respins propunerea privind desemnarea lui Vlad Plahotniuc pentru funcţia de prim-ministru şi a cerut coaliţiei parlamentare să propună un alt candidat până astăzi, la ora 12.00.

Preşedintele Nicolae Timofti face referre la o hotărâre a Curţii Constituţionale din 2013, potrivit căreia persoanele asupra cărora planează dubii de integritate nu pot ocupa funcţii de conducere.

În acest context, Nicolae Timofti invocă hotărârea Parlamentului din 15 februarie 2013 prin care Vlad Plahotniuc a fost demis din funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului, aducându-i-se acuzaţii de implicare în activităţi ilegale.

Preşedintele Nicolae Timofti propune majorităţii parlamentare identificarea unui alt candidat la funcţia de prim-ministru, care s-ar încadra în criteriile de integritate enunţate.

Candidatura lui Vlad Plahotniuc a fost propusă de Partidul Democrat şi susţinută de cei 56 de deputaţi care formează noua majoritate parlamentară.

Deocamdată, Vlad Plahotniuc sau alţi reprezentanţi ai coaliţiei majoritare nu au comentat decizia lui Nicolae Timofti.

Câteva mii de persoane au protestat împotriva numirii lui Vlad Plahotniuc în calitate de candidat pentru funcţia de premier al Republicii Moldova, iar în cadrul unui alt protest, participanţii au manifestat în favoarea acestuia.

După cum transmite Radio Chişinău, noua majoritate parlamentară insistă pentru candidatura democratului Vlad Plahotniuc.

Potrivit unei declaraţii de presă difuzată de Partidul Democrat, membrii coaliţiei parlamentare consideră că nu sunt fundamentate prin probe sau acţiuni motivele invocate în comunicatul de presă remis de către preşedintele Nicolae Timofti.
 


Etichete Republica Moldovapreşedintele Nicolae Timoftiprim-ministrucandidatura lui Vlad Plahotniucmajoritatea parlamentară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live