Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNĂ DIMINEAŢA, ROMÂNIA! – ORASELE UNIRII Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Iulie 2020
Vizualizari: 1090
Comentează add

Niciun semn că noul coronavirus este sezonier, afirmă OMS.

Niciun semn că noul coronavirus este sezonier

florin-lepadatu

Foto: MApN

Anotimpurile nu par să aibă vreun impact asupra dezvoltării pandemiei coronavirusului, a indicat marți, 28 iulie, Organizația Mondială a Sănătății, avertizând împotriva iluziei de a fi protejat în timpul verii.

"Sezonul nu pare să aibă un impact asupra transmiterii virusului", care a făcut peste 650.000 de victime în întreaga lume și peste 16 milioane de cazuri, a declarat purtătorul de cuvânt al organizației, Margaret Harris, în timpul unui briefing virtual.

Ca dovadă, Statele Unite şi Brazilia, printre cele mai afectate țări din lume, se află în anotimpuri diferite: în prima este vară şi în cea de-a doua, iarnă.

"Se pare că există o idee persistentă că virusul este sezonier, dar cu toții trebuie să reținem că este un virus nou și chiar dacă este vorba despre un virus respirator, care este istoric sezonier, se comportă absolut diferit", a insistat Margaret Harris.

Referindu-se la "convingerea" că riscul de infecție este mai mic în timpul verii, ea a repetat: "Vara este o problemă.

Acest virus iubește toate anotimpurile".

Totuşi, d-na Harris a recunoscut, că o conjuncție dintre virusul gripal - care este sezonier și lovește în timpul iernii - și noul coronavirus este un motiv de îngrijorare și riscă să crească presiunea asupra sistemelor de sănătate.

"Deci încurajăm pe toata lumea să se vaccineze împotriva gripei", a recomandat ea, relatează Le Figaro, preluat de Rador.


Etichete virus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live