Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, New York

18 Decembrie 2012
Vizualizari: 1379
Comentează add

Poliţiştii spun că au găsit dovezi importante în casa atacatorului, dar că deocamdată forţele de ordine nu au stabilit motivul care a dus la incident.

Newtown îşi plânge victimele atacului

ani-sandu-new-york

Foto: Reuters.

În Statele Unite, doi dintre cei 20 de copii ucişi în atacul de vinerea trecută de la o şcoală din Newtown, Connecticut, au fost înmormântaţi luni.

Oraşul va continua să-şi plângă victimele pe tot parcursul săptămânii.

Cei doi copii înmormântaţi luni sunt Jack Pinto, în vârstă de şase ani, care era mare amator de fotbal american, şi Noah Pozner, tot în vârstă de şase ani, a cărei familie se mutase recent în Newtown din cartierul Brooklyn din New York, se pare tocmai de frica pericolelor din şcolile publice newyorkeze.

Între timp, anchetatorii spun că mai au de stat de vorbă cu martorii pentru a stabili ce s-a întâmplat exact la şcoala din Newtown.

Printre martori sunt două persoane care au fost rănite şi acum se recuperează.

Locotenentul Paul Vance a anunţat că poliţiştii au găsit dovezi importante în casa atacatorului, dovezi care sunt atent analizate, dar că deocamdată forţele de ordine nu au stabilit motivul care a dus la incident.

Potrivit informaţiilor anchetatorilor, nu era nicio legătură între atacator şi şcoala respectivă.

Pe fondul presiunii în creştere pentru limitarea dreptului de a deţine arme, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a repetat luni mesajul preşedintelui Obama, cum că trebuie luate măsuri pentru a împiedica apariţia unor noi tragedii precum cea din Newtown.

El nu a spus însă şi în ce ar consta măsurile luate în considerare de Casa Albă.

"Este o problema complexă care necesită o soluţie complexă. Un singur act normativ, o acţiune singulară nu vor reuşi să atace problema cu adevărat", a spus Jay Carney.


Etichete SUAatacNewtownConnecticutvictimePaul VanceJay CarneyCasa Albă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live