Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Mai 2022
Vizualizari: 641
Comentează add

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune. EBU susţine că a fost nevoită să modifice voturile acordate de juriile din șase țări, între care și România.

Nereguli la Eurovision

radiojurnal

Foto: facebook.com/EurovisionSongContest

Datele concursului Eurovision din acest an, câștigat de reprezentanții Ucrainei, sunt umbrite de nereguli anunțate de organizatorul acestei competiții Uniunea Europeană de Radio și Televiziune.

EBU susţine că a fost nevoită să modifice voturile acordate de juriile din șase țări, între care și România, după ce a identificat anumite tipare de vot neregulate. Prin urmare, deși juriul din țara noastră acordase punctajul maxim Republicii Moldova, acesta a mers în contul Ucrainei.

Şefa delegației României la Eurovision, Iuliana Marciuc, a precizat la Radio România Actualități că jurizarea de la București a respectat toate regulile impuse de EBU şi că au fost cerute explicații cu privire la această situație:

Iuliana Marciuc: Rezultatul votului nostru nu a fost preluat și acest lucru ne-a fost comunicat abia în timpul votării. Organizatorii au atribuit juraților noștri un alt set de puncte, de fapt. Eda era pregătită din punct de vedere tehnic, a repetat chiar transmiterea punctelor noastre de mai multe ori și fără ca EBU să dea vreun semn privind intențiile lor. Am aflat în momentul în care Eda trebuia să intre în direct că notele au fost citite de executiv superviser şi am constatat cu surprindere un alt set de puncte. Din punct de vedere juridic, noi am respectat regulamentul, imediat am transmis de la direcția serviciului nostru tehnic un email în care am solicitat un răspuns, ce s-a întâmplat din punct de vedere tehnic, şi nu am primit acest răspuns, iar ieri dimineaţă am trimis încă un email şi aşteptăm răspunsul.


Etichete Eurovisionnereguli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live