Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI (R) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

18 Septembrie 2019
Vizualizari: 351
Comentează add

Companiile care nu îşi plătesc angajaţii pentru orele suplimentare prestate vor fi sancţionate.

Neplata orelor suplimentare "va fi sancţionată"

iulia-gherman

Companiile care nu îşi plătesc angajaţii pentru orele suplimentare prestate vor fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 1.500 şi 3.000 de lei pentru fiecare salariat care nu a fost remunerat corespunzător.

Camera Deputaţilor a modificat, astăzi, Codul Muncii, astfel încât angajatorii să fie sancţionaţi pentru fiecare persoană neplătită în parte. Iniţiatorii proiectului, parlamentari de la PSD, USR şi neafiliaţi, au atras atenţia că peste 35% dintre angajaţii români muncesc mai mult de 40 de ore pe săptămână şi că orele suplimentare afectează sănătatea şi viaţa personală şi de familie a individului.

Violeta Răduţ, deputat PSD: Majorarea sancţiunii pentru munca suplimentară neremunerată şi modificarea modalităţii de aplicare va descuraja prestarea orelor suplimentare dincolo de limita legală şi va avea consecinţe benefice deopotrivă pentru sănătatea angajaţilor, cât şi pentru angajatori, având în vedere că sunt date certe în acest sens.

Deputatul USR Cristian Seidler a propus ca amenzile pentru cei care nu le plătesc angajaţilor orele suplimentare să aibă un plafon maxim de 30.000 de lei, dar amendamentul a fost respins de plen. Cristian Seidler a explicat ce a urmărit propunerea sa.

Cristian Seidler: Dacă amenda ar creşte substanţial ar încuraja angajatorul ca, dimpotrivă, în timp ce în continuare beneficiază de munca suplimentară a angajatului său să nu plătească aceste ore sau să le plătească în sens informal, cred că ar trebui limitată valoarea maximă a amenzii.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.


Etichete oresuplimentaresanctiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live