Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

20 Octombrie 2017
Vizualizari: 993
Comentează add

Progresele nu sunt suficiente pentru deschiderea discuţiilor despre ce va urma după ieşirea britanicilor din Uniune, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Negogierile privind Brexitul, pe agenda Consiliului European de toamnă

oana-bala

Foto: Oana Bâlă

Lucrările Consiliului European de toamnă s-au încheiat, la Bruxelles, cu concluzia că nu s-au făcut destule progrese pentru a se putea trece la etapa următoare de negociere între Uniunea Europeană şi Marea Britanie, în ceea ce priveşte Brexitul.

Mesajul general, pe care liderii europeni îl pot da după două zile de discuţii intense în cadrul Consiliului European, este unul pozitiv - a spus preşedintele Klaus Iohannis şi a precizat că aceştia sunt uniţi şi hotărâţi să meargă cu optimism înainte, pentru ca Uniunea Europeană să fie mai apropiată de cetăţenii săi.

Şeful statului a subliniat că astăzi s-a discutat despre agenda liderilor, propusă de către preşedintele Consiliului, Donald Tusk, pentru următorii doi ani, o proiecţie a viitorului Uniunii Europene, în condiţiile în care până acum statele membre doar au reacţionat la diverse situaţii sau au gestionat crize.

De asemenea, liderii europeni au căzut de acord în unanimitate să susţină în continuare acordul nuclear cu Iranul.

În privinţa Brexit, progresele nu sunt suficiente pentru deschiderea discuţiilor despre ce va urma după ieşirea britanicilor din Uniune, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: "Negocierile au fost intense, s-au făcut progrese, dar nu suficiente. Aşadar, am constatat astăzi că nu s-au făcut suficiente progrese pentru a trece la faza următoare în relaţia cu Marea Britanie, însă acest lucru nu trebuie să creeze un pesimism deosebit.

"S-a negociat, s-au apropiat oarecum poziţiile, dar nu suficient pentru a merge mai departe. Se va negocia în continuare şi vom încerca să ajungem în situaţia de ok pentru continuare, la următorul consiliu, în decembrie."
 


Etichete BrexitConsiliul European de toamnăUniunea EuropeanăMarea BritanieKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live