Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Iulie 2020
Vizualizari: 296
Comentează add

Negocieri privind planul de relansare economică a Uniunii Europene

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Negocieri încă în desfăşurare la Bruxelles, unde liderii europeni încearcă pentru a treia zi la rând să cadă de acord cu privire la planul de relansare economică a Uniunii.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat în această după-amiază că sunt teme foarte complicate. Se discută foarte aprins despre proporţia dintre fondurile nerambursabile şi împrumuturi.

Se dezbat intens condiţiile de gestionare a fondurilor, iar mai multe state solicită și o legătură strânsă între alocarea banilor și respectarea statului de drept.

Preşedintele Iohannis a exprimat un optimism moderat cu privire la ajungerea la un acord, despre care a precizat că toate statele și-l doresc.

Astăzi negocierile s-au purtat pe grupuri mai mici și se așteaptă din nou discuții în plen pentru a se verifica în ce măsură se fac progrese pentru armonizarea pozițiilor exprimate în cadrul summitului.

"Până în momentul acesta lucrurile pentru România s-au mișcat într-un mod rezonabil - a mai precizat șeful statului -, dar - a adăugat el - până când nu s-a negociat tot, practic, nu s-a negociat nimic". 

(PH)


Etichete planul de relansare economică a Uniunii Europenenegocieri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live