Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Negocieri privind Brexitul

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Podul şi palatul Westminster din Londra.        Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940.

Negocierile pe tema Brexitului dintre Guvernul britanic şi opoziţie vor fi reluate astăzi, la Londra.

Potrivit corespondentului Radio România, este de aşteptat ca, după rezultatele dezastruoase din recentele alegeri locale, premierul Theresa May să vină cu câteva propuneri care să înlesnească un acord.

Corespondenţă din Londra - Reporter: Dan Vasiliu - Premierul britanic îi îndeamnă pe laburişti să lase pentru moment disensiunile de-o parte şi să coopereze pentru a ajunge la o înţelegere. Theresa May ar fi dispusă să includă în negociere varianta rămânerii în Uniunea Vamală, însă doar până la alegerile generale viitoare, împreună cu alinierea la regulile pieţei unice în privinţa bunurilor şi garantarea unor drepturi pentru muncitori, similare cu cele din Uniunea Europeană.

Liderul laburist  Jeremy Corbyn a fost avertizat însă că mulţi dintre parlamentarii formaţiunii pe care o conduce nu vor vota un eventual acord cu Guvernul, dacă nu va exista posibilitatea ca acesta să fie supus şi unui vot public.

Surse din interiorul partidului au lăsata să se înţeleagă că două treimi dintre deputaţii laburişti, printre care şi mai mulţi membri ai Guvernului din umbră sunt decişi să voteze împotrivă, chiar şi în cazul în care Teherea May va face concesii importante.

Premierul a respins în repetate rânduri idea organizării unui al doilea referendum şi dacă negocierile cu opoziţia laburistă vor eşua, cel mai probabil Guvernul le va da ocazia parlamentarilor să voteze din nou opţiunile pe care le preferă în privinţa Brexitului, caz în care deputaţii ar putea susţine în cele din urmă un nou vot public, ca soluţie pentru deblocarea situaţiei politice de la Londra.
 


Etichete Brexitnegocieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live