Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

12 Decembrie 2009
Vizualizari: 1915
Comentează add

Conferinţa mondială pe probleme de mediu este marcată de divergenţe şi incidente.

Negocieri dificile la Copenhaga

alex-olaru

Negocierile de la conferinţa mondială pe probleme de mediu de la Copenhaga organizată de Naţiunile Unite continuă, marcate însă de divergenţe şi incidente.

Până acum a fost redactat un text de şase pagini care ar putea sta la baza unei viitoare înţelegeri, dar specialiştii nu îi dau mari şanse de reuşită. Ieri au fost arestaţi 75 de protestatari, iar manifestaţiile de protest continuă şi astăzi.

Textul redactat până acum prevede ca emisiile de gaze cu efect de seră să fie reduse cu jumătate faţă de nivelul anului 1990 până în 2050, o marjă mai mult decât superficială, susţin organizaţiile non guvernamentale de profil.

Există şi varianta unor reduceri cu 80, chiar 95%, variantă neagreată însă de ţările puternic industrializate.

Anul 2020, ales la început ca termen limită, este punctat doar ca ţintă intermediară. Nu sunt precizate până acum contribuţiile financiare ale părţilor implicate.

România a început şi ea să-şi contureze o poziţie în acest sens, exprimată de o echipă de experţi trimisă în capitala daneză.

Scopul României este acela de a se ajunge la un acord prin care să nu existe diferenţe între state dezvoltate ca Rusia, China sau Statele Unite şi cele ale Uniunii Europene.

"Diferenţele se referă atât la nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră, cât şi la contribuţiile financiare ale statelor implicate",  a declarat coordonatorul delegaţiei române, Iosefina Carmen Lipan.


Etichete negocierimediupoluareCopenhagaacordOrganizaţia Naţiunilor Unite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live