Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MULTI-KULTI Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Septembrie 2019
Vizualizari: 456
Comentează add

Marinarii militari invită publicul din 3 porturi dunărene: Tulcea, Galaţi şi Brăila să viziteze cea mai preţuită navă a Marinei Militare Române

Nava-şcoală "Mircea", marş de instrucţie pe Dunăre

radiojurnal

Bricul Mircea ancorat în Civitavecchia, Italia. Arhivă Foto: Elena Postelnicu  

Nava şcoală "Mircea" face în perioada 14-23 septembrie un marş de instrucţie pe Dunăre, pentru a încheia seria evenimentelor organizate cu ocazia împlinirii a 80 de ani de când a intrat în serviciul Marinei Militare Române. Velierul, care de-a lungul timpului a parcurs peste 300.000 de mile marine, este folosit de marinarii militari ca platformă de practică marinărească, dar desfăşoară şi activităţi de diplomaţie navală în timpul marşurilor de instrucţie.

Bricul 'Mircea' a acostat, ieri, pentru prima dată în istoria sa într-un port dunărean, la Tulcea. Câteva sute de persoane au asistat la operaţiunile de acostare şi au vizitat apoi velierul cunoscut drept 'bijuteria Marinei Române'.   

Contraamiral de flotilă Cornel Rogozan: "Actuala Navă Şcoală Mircea, construită în 1939, vine în continuarea primei nave Şcoală Mircea, a Bricului Mircea, construită în 1882 în Anglia şi care a fost o Navă Şcoală adusă în ţară ca urmare a înfiinţării Şcolii copiilor de Marină la Galaţi, în 1881, şi atunci s-a simţit nevoia unei Nave Şcoală. A fost adusă un an mai târziu acea navă, cu care s-a făcut cadeţie pentru generaţiile de cadeţi". 

Nava Şcoală 'Mircea' va putea fi vizitată şi astăzi, la Tulcea, iar marţi va porni spre Galaţi, unde va acosta la ora 17:00. 


Etichete nava scoala MirceavelierCornel RogozanTulceaDunare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live