Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

9 Ianuarie 2020
Vizualizari: 212
Comentează add

NATO a contribuit la deschiderea Academiei Maritime Militare din Ucraina în 2019 şi a promis, de asemenea, să crească numărul exerciţiilor militare în regiune.

NATO intenţionează să-şi extindă prezenţa în zona Mării Negre

sergiu-stet

 Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: Arhivă.

NATO consideră Marea Neagră drept o regiune strategică pentru ea şi intenţionează să-şi extindă prezenţa sa militară aici, a declarat, joi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul conferinţei de presă comune cu premierul României, Ludovic Orban.
 
"Marea Neagră are o importanţă strategică pentru NATO. De aceea, Alianţa intenţionează să-şi sporească în continuare prezenţa sa în această regiune", a declarat Stoltenberg, subliniind că "trei dintre ţările NATO - Turcia, Bulgaria şi România - sunt state riverane Mării Negre, iar alte două ţări din regiune - Georgia şi Ucraina - sunt parteneri valoroşi ai NATO".
 
În acest sens, transmite agenția TASS, Stoltenberg a amintit că NATO a contribuit la deschiderea Academiei Maritime Militare din Ucraina în 2019 şi a promis, de asemenea, să crească numărul exerciţiilor militare în regiune cu ţările partenere.
 

Etichete NATOJens StoltenbergMarea NeagrăRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live