Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

9 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1299
Comentează add

Iubitorii muzicii sunt invitaţi la Sala Radio, la recitalul oferit de pianista Dana Borşan şi Toma Popovici, care s-a format sub îndrumarea partenerei sale de scenă.

Mozart şi Brahms, deschid anul la Sala Radio

radio-romania

Dana Borșan. Foto: Radio România

Miercuri, 14 ianuarie (ora 19:00), iubitorii muzicii sunt invitaţi la Sala Radio, la recitalul oferit de pianista Dana Borşan - solistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio, şi Toma Popovici, care s-a format sub îndrumarea partenerei sale de scenă din acest concert!

Sala Radio, care are privilegiul de a deţine două piane noi, realizate de cei mai mari manufacturieri ai lumii - Steinway (fabrica a cărei poveste a început în New York, în 1853) şi Bösendorfer (care realizează piane vieneze din 1828), îşi pune în valoare cele două preţioase instrumente în primul eveniment al anului 2015!

Un recital cu muzica celor mai mari compozitori ai muzicii clasice, care au creat în aproape toate genurile epocii lor – Mozart şi Brahms, partituri pentru două piane şi doi artişti aflaţi în ipostaza maestru-discipol sunt elementele care caracterizează seara muzicală la Sala Radio.

În programul recitalului veţi asculta partituri semnate de Mozart - Larghetto şi Allegro (prezentate în varianta definitivată de Robert Levin) şi Sonata pentru două piane în re major, cea din urmă fiind compusă de genialul Amadeus la 25 de ani.

Repertoriul serii cuprinde de asemenea şi Sonata pentru două piane în fa minor, creaţie a lui Brahms.

Maestru romantic al formelor clasice, a cărui creaţie este cronologic încadrată în romantism, dar al cărui stil este în mod esenţial influenţat de clasicism, Brahms a compus în aproape toate formele muzicale, cu excepţia genului liric şi al baletului, multe dintre lucrările sale fiind astăzi interpretate pe toate meridianele lumii.

Creaţia sa este definită de un puternic simţ al ordinii, de o arhitectură riguroasă, motiv pentru care Brahms era adesea privit ca cel mai clasic compozitor romantic.

Dana Borşan a susţinut concerte şi recitaluri în Cehia, Germania, Italia, Rusia, Slovacia, Franţa, Spania, Anglia, China, Franţa, Norvegia ş.a. Este prezentă în fiecare stagiune şi pe scenele filarmonicilor din ţară. A apărut în peste 900 de concerte şi recitaluri propunând de fiecare dată programe interesante, cu repertorii diverse.

Toma Popovici a absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, după care a urmat cursurile de master la College of Fine Arts din cadrul Universităţii din Boston, unde a studiat cu Horia Mihail, Victor Rosenbaum şi Tong-Il Han. Activitatea concertistică s-a concretizat prin prezenţa la Festivalul Internaţional George Enescu - 1998 şi 2011, la Rockport Chamber Music Festival - 2007, Kneisel Hall Festival - 2001 şi 2002, Yale University Norfolk Festival - 2003, Bucharest Music and Film Festival - 2008, 2009 şi 2011, precum şi prin numeroase concerte cu Boston Pops Orchestra, Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio, orchestrele Filarmonicilor din Botoşani, Satu Mare, Oradea, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Piteşti.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com. 

Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia Radio România – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bd. Eroilor, Calea Plevnei, Bd. Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.


Etichete Sala Radiopianista Dana BorşanToma PopoviciMozartBrahms

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live