Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Martie 2019
Vizualizari: 583
Comentează add

Judecătorul Vasile Bâcu susţine că există o îndoială serioasă asupra legalităţii decretului semnat de Klaus Iohannis, care nu a avut la bază propunerea ministrului Apărării.

Motivarea suspendării decretului de prelungire a mandatului şefului SMG

radiojurnal

 Generalul Nicolae Ciucă. Foto: Arhiva/ Agerpres.

Curtea de Apel Bucureşti a publicat joi, 14 martie, motivele pentru care a admis cererea Ministerului Apărării de suspendare a decretului semnat de preşedintele României prin care a prelungit mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major General.

Judecătorul Vasile Bâcu susţine că există o îndoială serioasă asupra legalităţii decretului semnat de Klaus Iohannis, care nu a avut la bază propunerea ministrului Apărării şi nici avizul premierului.

Magistratul mai spune că procedura de prelungire a mandatului trebuie să fie similară cu cea de numire pentru a fi respectat principiul simetriei actelor juridice.

Vasile Bâcu apreciază că prelungirea nelegală a mandatului generalului Nicolae Ciucă generează o perturbare gravă a funcţionării Armatei. 


Etichete şefului Statului Major GeneralSMGdecretgabriel leşarmatămilitarJudecătorul Vasile BâcuCA BucureştiKlaus Iohannis,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live