Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Noiembrie 2019
Vizualizari: 438
Comentează add

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a demarat procedura de demitere a prefectului judeţului Harghita, Andrei Jean-Adrian.

Modul în care autorităţile judeţene au gestionat situaţia ursului lovit

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a demarat procedura de demitere a prefectului judeţului Harghita, Andrei Jean-Adrian.

Potrivit unui comunicat al MAI, decizia are legătură cu modul în care autorităţile judeţene au gestionat situaţia ursului lovit, duminică seară, de o maşină, între localităţile Praid şi Sovata.

Animalul rănit, cu trei membre fracturate, a agonizat mai bine de zece ore pe marginea drumului, până când a fost tranchilizat şi eutanasiat.

Mira Gomboş vine cu detalii: "Primul care plăteşte cu funcţia pentru bâlbâiala administrativă din cauza căreia un urs grav rănit a agonizat pe marginea şoselei de ieri seară şi până astăzi la prânz este prefectul de Harghita.

"Ca şef al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Andrei Jean-Adrian nu a luat măsurile corespunzătoare pentru a gestiona eficient şi operativ această problemă, deşi a fost înştiinţat în timp util despre eveniment şi suferinţele animalului rănit" - se arată într-un comunicat al Minsterului de Interne.

Lovit de o maşină pe şosea, între localităţile Praid şi Sovata, animalul grav rănit şi cu trei membre fracturate s-a târât la marginea drumului şi abia după ore întregi de chin a fost tranchilizat şi eutanasiat.

Reprezentanţii Asociaţiei "Milioane de prieteni" Zărneşti care au grijă de animale în sanctuarul de urşi spun că rănile erau prea grave pentru a putea supravieţui.

Cazul aduce în atenţie o problemă pentru a cărei rezolvare autorităţile nu au făcut mare lucru până în prezent, cea în care tot mai mulţi urşi pleacă din pădure spre zonele locuite în căutarea hranei.

Cauzele, spun ecologiştii, sunt atât restrângerea arealului în care animalele pot găsi hrană, generată de defrişările masive de pădure, dar şi faptul că oamenii au început să le hrănească fără să conştientizeze că acest lucru face mai mult rău, aduce animalele în zonele locuite, unde fie pot ataca oamenii, fie pot provoca accidente grave."


Etichete Urs

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live