Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Noiembrie 2017
Vizualizari: 839
Comentează add

Guvernul ar urma să adopte mâine, într-o şedinţă programată la ora 15,00, modificările la codul fiscal.

Modificările codului fiscal, în ședința de guvern de miercuri

radiojurnal

Foto: Arhivă

Guvernul ar urma să adopte mâine, într-o şedinţă programată la ora 15,00, modificările la codul fiscal. Cea mai importantă, dar şi cea mai disputată, este trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat şi reducerea lor cu două procente.

O altă măsură fiscală care ar urma să fie adoptată prevede reducerea de la 16% la 10% a impozitului pe salarii, pensii, venituri din agricultură, din dobânzi şi din chirii. 

Liderul ALDE din coaliţia la putere, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că noile măsuri fiscale vor aduce beneficii, în pofida temerilor exprimate de sindicate şi patronate.

Călin Popescu Tăriceanu: Aceste măsuri nu vor duce nici la creşterea costurilor salariale ale angajatorului, nici la diminuarea salariului net. Se vor majora deducerile pentru cei cu venituri mici. Măsurile care vor fi adoptate se înscriu în ceea ce am preconizat în programul de guvernare şi anume, creşterea puterii de cumpărare a românilor, fără ca acest lucru să diminueze competitivitatea întreprinderilor şi a economiei româneşti.  ealizator: Premierul Mihai Tudose a confirmat modificarea Codului Fiscal prin OUG în şedinţa de guvern de mâine.

In ce priveşte temerilor edililor locali privind scăderea bugetelor după adoptarea noilor măsuri fiscale, şeful Executivului a promis astăzi măsuri compensatorii, la o întîlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România.

Intre acestea- creşterea cotei care rămâne la bugetele locale din impozitul pe venit, de la 41,7 la 43 la sută.

Rezultatele acestei decizii vor fi evaluate anul viitor, a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falcă. El a exprimat temeri că proiectele de dezvoltare vor avea de suferit.
   
Reprezentanţii Guvernului şi cei ai Asociaţiei Municipiilor din România au mai convenit să fie acordate compensaţii de la bugetul de stat, în situaţia în care după majorarea cotei, bugetele locale vor fi afectate.

Scopul asumat de Guvern este menţinerea bugetelor locale ale municipiilor pentru anul viitor, cel puţin la nivelul anului 2017, se arată într-un comunicat de la Guvern.

Blocul Naţional Sindical anunţă continuarea protestelor la nivel naţional până pe 15 noiembrie, ca urmare a faptului că executivul a decis transferul contribuţiilor sociale aproape exclusiv în sarcina salariaţilor - a anunţat organizaţia sindicală într-un comunicat de presă.

Astfel, de mâine vor protesta între 1.000 şi 1.500 de sindicalişti de la BNS, în fiecare zi în alt oraş.


Etichete cod fiscalmodificariguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live