Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

27 Octombrie 2015
Vizualizari: 768
Comentează add

Guvernul discută despre reducerea impozitului pe dividende la 5%, scăderea la 9% a TVA la apă şi creşterea plafonului de înregistrare a microîntrepriderilor la 100.000 de euro.

Modificarea Codului Fiscal, pe agenda ședinței de guvern

alin-serbanescu

Foto: gov.ro.

Guvernul este reunit în şedinţa săptămânală pentru a discuta o serie de modificări ale Codului fiscal care ar urma să intre în vigoare la începutul anului viitor.

Tot astăzi guvernul vrea să aprobe proiectul pachetului legislativ privind achiziţiile publice care va fi trimis spre dezbatere şi vot  parlamentului.

Guvernul discută despre reducerea impozitului pe dividende la 5%, scăderea la 9% a TVA-ului la apă şi creşterea plafonulu pentru înregistrarea microîntrepriderilor la 100.000 de euro.

Totodată, microîntreprinderile ar putea beneficia de o impozitare diferenţiată şi anume: 3% pentru societăţile comerciale care nu au nici un angajat, 2% pentru firmele mici care au un angajat şi 1% pentru microîntreprinderile care au 2 sau mai mulţi angajaţi.

Premierul Victor Ponta a precizat că mediul de afaceri a cunoscut o evoluţie pozitivă anul acesta.

În opinia sa, însă, instabilitatea politică ar putea afecta performanţele societăţilor economice din România.

Guvernul intenţionează să aprobe astăzi şi proiectul pachetului legislativ privind achiziţiile publice pe care să-l transmită după aceea în procedură de urgenţă parlamentului.

Premierul Victor Ponta consideră că adoptarea legii privind achiziţiile publice ar rezolva ceea ce e a numit  'uriaşa problemă a lucrărilor de infrastructură din România'.

Premierul Ponta a precizat că situaţia tronsonului deteriorat de pe şoseaua Orăştie-Sibu este un caz tipic de problemă creată de lipsa de reglementare în domeniul achiziţiilor publice.

Victor Ponta a subliniat că studiul de fezabilitate pentru această şosea a fost făcut în anul 2008, licitaţia a avut loc în 2010, contractul a fost semnat în 2011 iar cum cei care ar trebui să-şi asume responsabilitatea încearcă să dea vina pe actualul guvern.

În deschiderea şedinţei de guvern premierul Victor Ponta a mai cerut miniştrilor cu atribuţii în ceea ce priveşte gestionarea unui eventual flux de refugiaţi să fie pregătiţi pentru cazul în care ar trebui să aplice măsuri concrete.


Etichete ședință de guvernmodificarea Codului Fiscalreducerea impozitului pe dividentescăderea TVA la apă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live