Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

5 Februarie 2014
Vizualizari: 1525
Comentează add

Ministrul justiţiei a precizat că va prezenta la guvern un pachet de acte normative, dintre care unele vor fi promovate ca proiecte de lege, iar altele ca ordonanţe de urgenţă.

Modificarea Codului de Procedură Penală, discutată la guvern

angela-matei

Foto: Arhivă.

Guvernul va discuta, astăzi, propunerile de modificare a Codului de Procedură Penală care ar urma să clarifice şi problema interceptărilor.

Observaţiile au fost centralizate de Ministerul Justiţiei, în urma consultărilor avute de Robert Cazanciuc cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ministrul justiţiei a precizat că va prezenta un pachet de acte normative, dintre care unele vor fi promovate ca proiecte de lege, iar altele ca ordonanţe de urgenţă.

Propunerile vizează degrevarea instanţelor de judecată de anumite tipuri de cauze, suplimentarea posturilor de grefier, precum şi desfiinţarea unor instanţe cu un volum redus de activitate şi a parchetelor care funcţionează pe lângă acestea.

Soluţie pentru "interpretarea" interceptărilor

Vor mai fi discutate în şedinta de astăzi unele ajustări la Codul de Procedură Penală, care ar urma să clarifice şi problema interceptărilor.

Premierul Victor Ponta spunea că interpretarea diferită ar putea fi rezolvată prin soluţia propusă de CSM, respectiv să se poată începe urmărirea penală faţă de fapte, şi nu faţă de persoane.

În această situaţie, metodele speciale de supraveghere sau cercetare se vor putea dispune şi în cazul în care urmărirea penală este începută doar cu privire la faptă.

Modificarea apare într-un proiect de ordonanţă de urgenţă postat vineri pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Şeful executivului a precizat că vor fi analizate toate aceste propuneri pentru a se vedea care sunt urgen'e sau care pot fi lăsate pentru dezbaterea şi adoptarea de către parlament.


Etichete ministerul justiţieiRobert CazanciucICCJVictor Pontacod penalguverninterceptări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live