Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

27 Octombrie 2020
Vizualizari: 136
Comentează add

Cu o săptămână înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, candidatul democrat Joe Biden îşi menţine avantajul în mai multe state cheie.

Mitinguri electorale în SUA

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

President Donald Trump and Democratic presidential candidate and former Vice President Joe Biden exchange points during the first Presidential Debate at the Case Western Reserve University and Cleveland Clinic in Cleveland, Ohio, 29 September 2020. Foto. Agerpres/EPA.

Cu o săptămână înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, candidatul democrat Joe Biden îşi menţine avantajul în mai multe state cheie, pe fondul discursurilor contradictorii din confruntările cu actulul lider de la Casa Albă, republicanul Donald Trump.

În ultimul sondaj al Centrului de cercetare a alegerilor al Universităţii Wisconsin-Madison, Joe Biden conduce cu zece puncte în Michigan, 52 de procente, faţă de cele 42 ale lui Donald Trump.

În Wisconsin Joe Biden conduce cu 9 puncte în sondajul care arată aproape o dublare a avantajului său, faţă de cel din septembrie, de 4 puncte.

Statul competitiv în care cursa este mai strânsă este Pennsylvania, unde cei doi candidaţi se află la opt puncte distanţă unul faţă de celălat, 52 de procente pentru Biden şi 44 pentru Trump.

Preşedintele Trump a avut, ieri, în Pennsylvania trei mitinguri electorale, unde a acuzat că Joe Biden vrea să desfiinţeze industria petrolieră a SUA: "I-au spus somnorosului Joe, trebuie să ieşi din subsol. Aşa că a călătorit din Delaware într-un mic colţişor al  Pennsylvaniei şi a ţinut un discurs. COVID, COVID, numai despre asta vorbesc ei".

În vreme ce preşedintele Trump a vorbit în faţa a mii de suporteri, în mare parte nepurtând măşti, Joe Biden a avut o abordare mai prudentă în efortul de arată că ia în serios pandemia de coronavirus şi a vorbit, tot în Pennsylvania, în faţa câtorva zeci de suporteri, în afara unui birou de campanie din Chester: "Donald Trump este cel mai prost posibil preşedinte care să încerce să ne conducă prin această pandemie".

(PH)


Etichete campanie(PH)trumpbidenalegericovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live