Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constantin Paşol, Argeş

15 Aprilie 2015
Vizualizari: 2079
Comentează add

Sindicaliştii spun că tronsonul de autostradă Pitești-Sibiu "este vital pentru ca Dacia să îşi menţină un nivel competitiv pe piaţă şi să asigure stabilitatea locurilor de muncă".

Miting al angajaților de la Dacia pentru autostrada Pitești-Sibiu

constantin-pasol-arges

Proteste la Mioveni. Arhivă/Foto: Constantin Pașol.

Un miting de protest, în principal al lucrătorilor de la Uzina Dacia de la Mioveni, Argeş, care va aduna, conform surselor sindicale de pe platforma industrială în jur de 10.000 de oameni va avea loc, joi, 16 aprilie, începând cu ora 13.00 în centrul oraşului argeşean Mioveni.

Motivul principal îl constituie "tergiversarea începerii lucrărilor la Autostrada Piteşti- Sibiu".

Sindicaliştii spun că "tronsonul de autostrada este vital pentru ca Dacia să îşi menţină un nivel competitiv pe piaţă şi să asigure stabilitatea locurilor de muncă".

În plus, industria de subansamble şi componente auto dezvoltată pe orizontală care asigură existenţa a 150.000 de lucrători şi a familiilor acestora nu poate funcţiona în absenţa unei infrastructuri rutiere decente.

Potrivit oficialilor Dacia, uzina de la Mioveni ar economisi 30 de euro pe vehicul dacă ar exista autostrada de la fabrică până la graniţa de Vest a României.

Directorul general al Dacia, Nicolas Maure, a declarat înaintea sărbătorilor de Paşte că „dacă autostrada Sibiu-Piteşti nu e gata până în 2020, atunci va trebui să luăm decizii importante.”

În urmă cu un an, aproximativ 10.000 de angajați de la Dacia au protestat în centrul Mioveniului, nemulțumiți că, spuneau ei, "Guvernul Ponta nu a modicat legislația muncii și nu face din autostrada Pitești- Sibiu o prioritate".


Etichete Stiri SudPitestiDaciaMioveniprotestsindicalistiuzinaArgesSibiuVictor PontaNicolas Maure

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live