Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Radiojurnal Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

3 Octombrie 2017
Vizualizari: 1853
Comentează add

Autorul masacrului din Las Vegas, care a ucis cel puțin 59 de oameni și a rănit 527, era un investitor imobiliar multimilionar.

Misterul ucigașului din Las Vegas

doina-saiciuc

Stephen Paddock, ucigașul din Las Vegas. Foto: Agerpres/AP

Ucigaşul din Las Vegas avea zeci de arme de foc şi cumpărase şi nitrat de amoniu, o substanţă din care se poate produce explozibil, care a fost folosită în atacul cu bombă din 1995 de la Oklahoma - cel mai sângeros atentat terorist comis în Statele Unite înainte de 11 septembrie.

Nu se ştie ce l-a determinat pe Stephen Paddock să deschidă focul în direcţia celor 22 de mii de persoane care asistau la un concert.

Autorităţile nu au găsit până acum dovezi că bărbatul ar fi avut legături cu grupări teroriste, în ciuda faptului că atacul a fost revendicat, ieri, de gruparea Statul Islamic.

Autorul masacrului din Las Vegas, care a ucis  cel puțin 59 de oameni și a rănit 527, era un investitor imobiliar multimilionar căruia îi plăcea să călătorească frecvent la Las Vegas pentru a juca poker video cu mize mari.

După ce a comis cel mai letal masacru armat din istoria modernă a Statelor Unite, Paddock s-a sinucis.

El avea  asupra sa 17 arme, dintre care două modificate pentru a fi pe deplin automate.

Agentul special FBI, Aaron Rouse, a arătat într-o conferință de presă că nu a fost găsită nicio conexiune cu vreun grup terorist internațional.

Întrebat în aceeași conferință  de presă despre un potențial motiv al atacatorului, șeriful poliției metropolitane Las Vegas, Joseph Lombardo, a spus că nu poate "intra în mintea unui psihopat în acest moment".

Echipele SWAT au percheziționat casa lui Paddock. "Au fost găsite încă 18  arme, explozibil și mii de muniții" - a arătat aseară Lombardo.

În mașina lui Paddok în Las Vegas a fost găsit nitrat de amoniu în cantități semnificative.

Cu spitalele arhipline de victime, autoritățile au cerut oamenilor să donaze sânge și oamenii o fac, stau la cozi de câte opt ore pentru a dona sânge în ajutorul victimelor.

Printre victimele atacului de la Las Vegas se află şi un cetăţean român care, potrivit Ministerului de Externe, primeşte îngrijiri medicale la un spital din regiune.


Etichete ucigașul din Las Vegasarme de focexplozibilmortiraniti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live