Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Ianuarie 2020
Vizualizari: 462
Comentează add

Scopul este de a evalua modul în care se respectă prevederile relevante ale Codului terestru de sănătate animală ptr menţinerea statutului de ţară liberă de pestă porcină clasică.

Misiune de audit a Organizaţiei Mondile ptr Sănatate Animală în România

radiojurnal

   Foto: Arhivă.

O Misiune de audit din partea Organizaţiei Mondile pentru Sănatate Animală privind pesta porcină clasică se va afla în perioada 20 - 23 ianuarie în România pentru a evalua modul în care  ţara noastră respectă prevederile relevante ale Codului terestru de sănătate animală pentru menţinerea statutului de ţară liberă de pestă porcină clasică.

Va fi evaluat modul în care au fost implementate recomandările misiunii din luna mai a anului 2017, în urma căreia României i-a fost recunoscut oficial acest statut.

Misiunea de audit va începe la sediul ANSVSA, după care experţii internaţionali se vor deplasa în judeţele Vaslui, Buzău şi Tulcea. Între timp, pesta porcină africană a ajuns pe un nou fond de vânătoare din judeţul Olt, unde zeci de mistreţi vor fi ucişi în perioada următoare pentru a preveni răspândirea bolii.

Autorităţile au impus măsuri restrictive în mai multe localităţi din Olt. Potrivit Prefecturii, în județ sunt active în prezent 64 de focare de pestă porcină africană. Au fost eliminati 4.000 de porci din gospodăriile populației și 3.700 de porci dintr-o exploatație comercială. Ultimele cazuri au fost confirmate saptamâna trecută, în gospodării din Corabia, Gârcov și Cârlogani. 


Etichete MisiuneauditOrganizaţia Mondială pentru Sănatate Animalăpesta porcinăRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live