Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Aprilie 2019
Vizualizari: 3432
Comentează add

Persoanele care desfăşoară activităţi sedentare trebuie să facă mişcare zilnic pentru scăderea riscului de deces, se arată într-un studiu.

Mişcarea zilnică recomandată pentru scăderea riscului de deces

florin-lepadatu

 Foto radioconstanţa.ro

Persoanele care desfăşoară activităţi sedentare trebuie să facă mişcare zilnic pentru scăderea riscului de deces, se arată într-un studiu.

Persoanele care petrec multe ore stând la birou sau în faţa televizorului trebuie să facă exerciţii fizice cel puţin 30 de minute pe zi pentru a evita problemele de sănătate, conform rezultatelor unui studiu realizat în Australia, citat de DPA.

Cercetarea, efectuată de oameni de ştiinţă de la Universitatea Sydney, a concluzionat că persoanele care au stat pe scaun peste şase ore pe zi fără să facă mişcare au prezentat un risc mult mai mare de deces din cauza afecţiunilor cardiovasculare în comparaţie cu cele care au făcut exerciţii fizice o oră pe zi.

Nivelul ridicat de sedentarism a fost asociat cu apariţia unor probleme de sănătate, precum cancer, obezitate, boli de inimă, diabet şi chiar depresie.

Timpul mai îndelungat petrecut în picioare a redus riscurile cardiovasculare în cazul celor care au stat jos patru ore pe zi sau mai puţin, însă a avut un efect minor asupra celor care au stat pe scaun mai mult timp.

Pe de altă parte, obiceiul de a sări peste micul dejun este strâns corelat cu o creştere a riscului de deces asociat afecţiunilor cardiovasculare, conform unei cercetări, precizează Agerpres.

Un grup de cercetători de la Universitatea Iowa din Statele Unite şi Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie Wuhan din China a ajuns la concluzia că persoanele care nu iau niciodată micul dejun prezintă un risc mai mare cu 87% de deces asociat cu o boală cardiovasculară spre deosebire de cele care mănâncă în fiecare dimineaţă. 


Etichete Exclusiv onlinemişcaresport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live