Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINTEI Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Titus Iordan

20 Iunie 2014
Vizualizari: 1054
Comentează add

Tribunalul Bucureşti a decis vineri arestarea pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, scrie Agerpres. Decizia nu este definitivă.

Mircea Băsescu, arestat pentru 30 de zile

titus-iordan

Mircea Băsescu. Foto: captură video.

Tribunalul Bucureşti a decis vineri arestarea pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, anunţă Agerpres.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Agerpres mai notează că instanţa a emis un mandat de arestare şi pentru Marian Căpăţână, cel care ar fi intermediat banii luaţi de Mircea Băsescu de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Potrivit procurorilor, Mircea Băsescu ar fi primit 250 de mii de euro în schimbul promisiunii că va interveni pentru ca finul său, Sandu Anghel, să primească o pedeapsă mică în procesul în care era judecat pentru tentativă de omor.

Mircea Băsescu a respins acuzaţiile aduse.

Potrivit DNA, faptele din acest caz au un grad de pericol deosebit dată fiind suma mare de bani primită de cei doi şi scopul urmărit, respectiv punerea în libertate sau condamnarea la o pedeapsă ridicol de mică a unei persoane judecate pentru tentativă la omor şi cercetată în numeroase alte dosare penale care au ca obiect infracţiuni grave şi foarte grave. 

"S-au folosit de calitatea de membru ai familiei preşedintelui"

DNA mai notează că ambii inculpaţi s-au folosit de calitatea de membru ai familiei preşedintelui României pe care o deţine Mircea Băsescu pentru a da credibilitate afirmaţiilor referitoare la influenţa sau pretinsa influenţă pe care putea să o aibă asupra magistraţilor. 

Familia lui Sandu Anghel a depus la DNA şi a dat şi spre difuzare în mass media mai multe înregistrări video cu camera ascunsă în care apare Mircea Băsescu şi unde se vorbeşte despre sume importante de bani şi despre procesul în care urma să se intervină. 

Tot joi, Bercea Mondial a declarat din duba poliţiei care l-a adus la DNA că le-ar fi dat bani prin intermediar procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi preşedintelei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, pentru a-l ajuta să primească o pedeapsă mai mică. 

În replică, Laura Codruţa Kövesi a declarat pentru RRA că este vorba despre o tentativă de discreditare a instituţiei pe care o conduce şi a ei personal pe care intenţionează să o clarifice inclusiv în instanţă. 


Etichete Mircea BăsescuarestTraian Băsescupolițietrafic de influențăeuroSandu AnghelVictor PontapremierTribunalul BucureştiBercea MondialSandu Anghel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live