Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

4 Mai 2021
Vizualizari: 404
Comentează add

Școlile vor funcționa după două scenarii, în funcție de incidența cauzurilor de COVID.

Ministrul Sorin Cîmpeanu anunță cum se va începe școala

mihaela-dragomir

 Foto: Arhivă.

Şcoala se reia de mâine, cu respectarea măsurilor sanitare, după patru săptămâni de vacanţă, de care s-au bucurat majoritatea elevilor.

Vor reveni la cursuri, cu prezenţă fizică, toţi copiii din grădiniţe, din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare - a precizat astăzi, la Radio România Actualităţi, ministrul educaţiei, Sorin Câmpeanu.


Școlile vor funcționa după două scenarii, în funcție de incidența cauzurilor de COVID.

Acolo unde rata de infectare este mai mică de 1 la mie, merg la școală toți elevii, dar în localitățile cu o rată mai mare de 1 la mie și care nu sunt în carantină, merg fizic la cursuri, de mâine, doar preșcolarii și elevii din învățământul primar.


Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu: Mâine, 5 mai, vor reveni la școală absolut toți elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, plus copiii din grădinițe. Este vorba de peste 1.400.000 de copii. De asemenea, se adaugă elevii din școlile speciale. Este vorba de 185 de școli speciale, în care învață peste 27.000 de copii. Nu vor putea merge la școală, din păcate, deocamdată, cu prezență fizică, în localitățile în care rata de infectare este peste 1 la mie, elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a. Aceștia vor învăța online până când rata de infectare și campania de vaccinare vor permite prezența fizică.


Reporter: Ministrul educației a mai spus că elevii claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor merge la școală începând din 10 mai.

Sorin Cîmpeanu mai spune că începând cu 12 mai, au loc evaluările naționale la clasa a VI-a, din 18 mai la clasa a IV-a și din 25 mai la clasa a II-a.

Lista oficială cu rata de infectare în fiecare localitate din țară poate fi consultată aici.

(RS)


Etichete scoalasorin cimpeanu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live