Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Septembrie 2020
Vizualizari: 316
Comentează add

Întâlnire a oficialilor armatei române cu comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa, generalul american Tod D. Wolters.

Ministrul N. Ciucă, întâlnire cu comandantul Forțelor Aliate din Europa

radiojurnal

Întrevederea ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă (dr), cu generalul Tod D. Wolters (stg), comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR) Foto: oto Laurențiu Turoi/MApN

Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul locotenent Daniel Petrescu, s-au întâlnit vineri la București cu comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa, generalul american Tod D. Wolters.

Au fost dezbătute subiectele de actualitate de pe agenda alianței, iar oficialii români au prezentat obiectivele naționale în planul apărării, în acord cu cele ale NATO.


Reporter: România are un rol cheie pentru toată Alianța Nord-Atlantică, un rol extrem de important pentru securitatea din regiunea Mării Negre, a declarat amiralul Tod Wolters, comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa.

Oficialul NATO a subliniat că la sol toate eforturile NATO se concentrează în jurul Brigăzii Multinaționale de Sud-Est de la București.

La Marea Neagră militarii români contribuie în mod definitoriu la îmbunătățirea securității din regiune, iar pe componenta aeriană participă activ la misiunile de poliție aeriană.


Tod D. Wolters: Toate aceste contribuții sunt extrem de importante pentru puterea de descurajare a Alianței Nord-Atlantice adoptată anul trecut. Mai mult, România este un important contributor la misiunile și operațiile NATO, inclusiv cele din Afganistan și Kosovo. NATO va apăra România și pe toți aliații.


Reporter: Şeful Statului Major al Apărării, generalul locotenent Daniel Petrescu, a arătat că în zona Mării Negre, mediul de securitate este complex și dinamic și, ca atare, este importantă consolidarea securității pe segmentul sudic al flancului estic.


Daniel Petrescu: Continuă misiunile de poliție aeriană în România, un detaşament canadian fiind prezent la "Mihail Kogălniceanu" cu aeronave de luptă. Săptămâna aceasta au fost efectuate zborul de instruire cu bombardiere B-52 ale Statelor Unite ale Americii, la care a participat și România. Participăm la grupările permanente navale de luptă și continuăm să ne instruim trupele în exerciții cu aliații noștri, unul din ultimele exerciții fiind Saber Junction 2020.


Reporter: Generalul Petrescu a precizat că, potrivit estimărilor, noul Comandament de Corp Multinațional de Sud-Est, înființat recent la Sibiu, va fi parțial operațional anul viitor și până în 2024 va deveni complet operațional.


Realizator: Generalul Tod D. Wolters a fost decorat vineri cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Mare Ofițer de președintele Klaus Iohannis.


Etichete Tod D. Woltersnatonicolae ciucamapn(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live